Majska kraljica 2022

Napovedujemo “Majsko kraljico 2022” – trenutno edino tekmovanje za drag kraljice in kralje v Sloveniji, ki bo potekalo na treh izjemnih večerih v petek, 6. in 13. maja, v klubu Tiffany, ter v petek, 20. maja, v klubu K4, kjer bomo okronali letošnjo Majsko kraljico.

Na tekmovanju se bo predstavilo 6 zelo različnih drag performerjev, ki bodo iz tedna v teden dokazovali svojo zaslužnost naslova “Majska kraljica 2022”. Zmagovalko oz. zmagovalca boste poleg strokovne komisije izbirali tudi obiskovalci_ke, zato se nam morate v maju 2022 obvezno pridružiti in podpreti svojo favoritko/favorita.

Predstavitev letošnjih kraljev in kraljic

Sodelujoče kraljice in kralji: Mentalika, Vera Vulva, Dia Vulva, Jenna Dick, Dorijan Mavrični, Iza Kunt


Mentalika

Mentalika je tukaj, da pokaže, da še zmer ima to! Je ena od ustanoviteljic prve slovenske drag hiše – @hausofdynasty, zmagovalka Majske kraljice 2019, glavna organizatorka @dragoslavia, umetnica, aktivistka, performerka, nadrealna ženska. Svoj stil opisuje kot minimalističen artfuck v iskanju pomena identitete v 21. stoletju. Inspiracijo najde v lastnih emocijah, ki so včasih kontradiktorne ter v vse bolj težkem vzdušju, ki obeležuje sodobno družbo. Njena najljubša barva je roza, najljubša dejavnost pa scanje po odru.


Vera Vulva

Vera Vulva je visoka, čedna in posebna dregica iz mariborske hiše Vulva. Zelo rada se našemi v kaj zabavnega, rada je na odru in rada puši čike.


Dia Vulva

Izgubljena, a zapeljiva, to je Dia Vulva – the elusive chanteuse slovenske drag scene. Vedno je pripravljena na zabavo, kričanje in panični napad. V tem vrstnem redu. Je ena najbolj drobnih slovenskih dragic, a veste, kaj pravijo: najboljši parfum je v majhnih stekleničkah.


Jenna Dick

Dobitnica Brankovega zlatega gumba na Slovenija ima talent in starleta slovenske drag scene, dama in pocestnica, svetnica in grešnica. Rada je seksi in zapeljiva, zabavna in posebna. Njeno poslanstvo je ljudi spravljati v dobro voljo in risati nasmehe na obraze. Če bi lahko bi objela cel svet in mu povedala, da ga ima rada, čeprav jo včasih spravlja ob živce. Kraljica noči in služabnica jutra. Po žilah ji teče show business, prehranjuje pa se z bleščicami. Ena in edina, Slovenka leta 69 pred našim štetjem – Jana Tič.


Dorijan Mavrični

Dorijan Mavrični je vaš najljubši gej striček iz Slovenije. Stopil je iz torte v eksploziji konfetov in bleščic na svojem lastnem gender revealu. Ne nosi Armani torbic in ne vozi se s Ferrarijem po Monte Carlu, a se spolno identificira kot jedna obična pederčina. Vsak, ki ga sreča ima za to vsaj malo več veselja v življenju, in pa veliko več bleščic.


Iza Kunt

@iza_kunt sporoča: Lizanje NE pometenega parketa (laminat ne šteje zaradi teksturnih razlik) na javnih mestih lahko povzroča resne zdravstvene zaplete kot so: kronične okužbe dihal, ambidekstrijo, paleolitsko dieto, spremembo PH vrednosti, komunizem in v redkih primerih spontani obisk nepremičninskega agenta.


Rezultati po drugem tekmovalnem večeru


Majska kraljica 2023

Na finalnem, tretjem, večeru izbora je strokovna komisija skupaj z obiskovalci_kami razglasila zmagovalko. Majska kraljica 2022 je Iza Kunt.

Iza Kunt, Majska kraljica 2022 (foto: Mario Zupanov)

Fotograf: Mario Zupanov

Majsko kraljico 2022 organizirajo Klub Tiffany, Društvo ŠKUC, kralji in kraljice.


Nagrado za zmagovalko izbora za Majsko kraljico 2022 in tolažilne nagrade za poraženke_ce poleg Kluba Tiffany prispeva tudi trgovina MAC Cosmetics Ljubljana (Orbico d.o.o.).


Objava je bila nazadnje posodobljena 1. 6. 2022 ob 15:09.


Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov