ChemsexSlengovski izraz Chemsex se vedno bolj pojavlja na gejevski sceni v tujini in označuje uporabo drog pri seksu. Večinoma je definiran z uporabo Mefedrona in GHB/GBL-a za povečanje seksualnih užitkov. LGBT javnost je glede tega precej razdeljena. Po eni strani je tovrstna praksa problematizirana zaradi zmanjšane varnosti pri spolnem odnosu. Po drugi strani pa to ni nič novega, saj se pri seksu droge uporabljajo v različnih populacijah že več stoletij.

Kako je s Chemsexom pri nas? Je v porastu? Koliko se nas ga poslužuje?

Projekt CHEMSEX je nastal z namenom opolnomočenja uporabnikov kjer bomo skupaj skozi serijo pogovorov in anonimnih vprašalnikov raziskovali stanje v Sloveniji. Skupaj z vami želimo identificirati motivacije, pomene in vrednote povezane z seksualizirano uporabo drog, ter vzpostaviti sisteme za (samo)pomoč, v kolikor je ta potrebna.

Pogovorni večeri

V seriji sproščenih pogovorov bomo odpirali teme intimnosti in uporabe drog na gejevski sceni. Na pogovorih se nam bodo pridružili strokovnjaki_nje iz omenjenih področij ter nam svetovali kako naj se izognemo pasti, da v spolnosti kar najbolj in sproščeno uživamo. Pogovori bodo potekali v varnem okolju, njihovo vsebino pa bomo oblikovali vsi skupaj, s tematiko, ki najbolj zanima prisotne.

Osebno svetovanje

V okviru projekta je uporabnikom na voljo tudi brezplačno osebno svetovanje in anonimno testiranje za spolno prenosljive okužbe. V kolikor potrebujete tovrstno storitev prosimo pišite na:

DrogArt

www.drogart.org/svetovanje
svetovanje@drogart.org
Telefon: 041 730 800

Legebitra

Društvo Legebitra
Trubarjeva 76a
1000 Ljubljana
KAJiščeš.si
info@legebitra.si
Telefon: 01 430 51 44

ŠKUC – Magnus

www.kemseks.si
www.magnus.si
za napotila za cepljenje proti hepatitisu A in B pišite na magnus@skuc.org
skupina za samopomoč gejev s hivom
e-pošta: info@plushivisti.si
gsm: 040/144-394