Orientalski plesni večer s skupino Nefes in žur!

Kulturni center Q (kluba Monokel in Tiffany) in Orientnefes predstavljajo

Orientalski plesni večer s skupino Nefes

Dogodek se bo odvijal

v Kulturnem centru Q (kluba Monokel in Tiffany, Društvo ŠKUC),

13. junija 2009, ob 21. uri.

Prispevek 2 eur.

Plesalke orientalske plesne skupine Nefes bomo v svojem programu pričarale nepozabno popotovanje po svetu orientalske glasbe, oblačil in dodatkov ter predstavile različne stile plesa:

 • raqs sharki,
 • beledi,
 • drum solo,
 • ples s tančico,
 • ples s pahljačo,
 • tribal,
 • ples s palico (saidi).

Sledi žur!
Klub Tiffany: Svaštarica DJZ
Klub Monokel: Šiša Room , chill out.

Prispevek: 3 eur.

Plesna skupina Nefes
V orientalski plesni skupini Nefes smo zbrane plesalke orientalskega plesa in ljubiteljice orientalske kulture. Čar orientalske glasbe prebudi pozabljeno ženstvenost, ki je skrita v vsaki izmed nas, in vse čute, ki jih plesalke izrazimo skozi čare orientalske glasbe. Orientalski ples ima svoje korenine zasajene že v davni preteklosti, ki so se do danes razrasle v graciozen in prepoznaven ples. Po dogovoru organiziramo tudi tečaje in delavnice.

Neja Neja
Ples me je zasvojil pred petimi leti, ko sem se prvič udeležila tečaja orientalskega plesa. Od takrat ni bilo več poti nazaj, samo naprej. Glasba in gibi Orienta so postali moja odvisnost. Ker sem hotela to magičnost orientalskega plesa predstaviti  tudi drugim, sem lani na eni izmed ljubljanskih osnovnih šol poučevala učiteljice in njihove hčere. Letos pa poučujem gasilke v Gasilskem domu Trnovo. Občasno nadomeščam mojo učiteljico orientalskega plesa, znanje pa pridobivam tudi po raznih delavnicah v tujini. Poleg orientalskega plesa me navdušuje tudi afriški, ki pa je bolj zemeljski in prvinski. V petih letih so se zvrstili nastopi v DIC-u (Dijaški dom Ivana Cankarja), na osnovnih šolah, zaključni produkciji v Plesnem teatru Ljubljana, na Onkološki kliniki…

Sanja Sanja
V svojih plesih predstavim nežnost plesa s tenčico, stil raks sharky in drum solo. Ples je umetnost, ki jo izražamo z gibom, vsak naš gib pa je ples. Naše srce je glasba. In ples oživi. Plesno znanje pridobivam pri učiteljicah v Sloveniji in izven njenih meja. Občasno poučujem ples na različnih delavnicah.Nastopi:

 • Festival orientalskega plesa Bazar 2007
 • 1. dobrodelni orientalski šov Novo mesto 2006
 • sejem Exotica Celje 2007
 • nastop na TV Net Maribor 2007
 • otvoritev Borze znanja na Ljudski univerzi Nova Gorica 2008

Delavnice:

 • Klub študentov Ilirska Bistrica (poletne delavnice 2007)
 • Ljudska univerza Nova Gorica 2008

Ana Ana
Ples je zaznamoval moje življenje že od malih nog, ko sem plesno znanje začela pridobivati na urah sodobnega plesa. Po končanem 7-letnem izobraževanju sem se preusmerila v jazz balet. Pred petimi leti sem obiskala tečaj orientalskega plesa. Orientalski ritmi ter magičnost in nežnost gibov, so me dokončno potegnili vase. Orientalski ples je postal in ostaja moje življenje. Najbolj me privlačijo tradicionalni plesi, ki skozi gib izražajo zgodovino in čutnost Orienta, zadnja leta pa mi je blizu tudi tribal stil, ki je modernejša različica orientalskega plesa. Svoje znanje pridobivam pri priznanih slovenskih in tujih učiteljicah orientalskega plesa. Nastopila sem na Festivalu  orientalskega plesa Bazar 2007 in 2009, na dobrodelnem orientalskem šovu Novo mesto 2006 in Domžale 2008, TV Net Maribor 2007, na prireditvi Sokolska akademija 2009, Večeru orientalskih folklor Hayeti 2009.

Več informacij: http://sites.google.com/site/nefesorient/
nefes-dance@googlegroups.com

nefes-letak
Prenesite si letak

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov