ŠKUC vabi na ustvarjalne delavnice LGBTQ+ literature

Vabljeni, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se boste preizkušali v pisanju proze in poezije z LGBTQ+ tematiko ali motiviko. Seveda se boste tudi spraševali, kaj je gejevska, lezbična itd. literatura, ter pogledali v zgodovino. Izvedeli boste tudi kaj o objavljanju v revijah, o slovenskem in tujem založniškem prostoru, o možnostih prevodne dejavnosti, o diskriminatornih praksah do LGBTQ+ literature v slovenskem prostoru … in še marsikaj.

Pesniške delavnice bo vodil Brane Mozetič, pesnik, prozaist, prevajalec in urednik.

Prozne delavnice bo vodila Suzana Tratnik, dobitnica nagrade Prešernovega sklada, avtorica številnih knjig kratke proze in dveh romanov.

Delavnice bodo potekale od aprila do novembra na srečanjih sredi Ljubljane.

Če želite na kateri od njih sodelovati, pošljite za poezijo deset pesmi (v eni datoteki) na brane.mozetic@guest.arnes.si, za kratko zgodbo dve zgodbi v dolžini do pet strani (do 10.000 znakov) na naslov suzana.tratnik@gmail.com – do 30. marca 2018. Pripišite čim več o sebi in omenite svoje ustvarjalne izkušnje, želje in potrebe.

 

O izbiri bodo prijavljeni obveščeni po mailu. Praviloma bodo za vsako področje potekale po tri delavnice. Rezultate delavnic bomo z vašim dovoljenjem objavili tudi na internetni strani.

Udeležba je prostovoljna, morda bo potrebna kotizacija. Pogoj zanjo je dostop do elektronskega naslova in zmožnost dela v skupini.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov