Javni poziv za programske vsebine 2018

ŠKUC – Kulturni center Q / klub Tiffany

Vabi posameznice_ke in kolektive, ki želijo predstaviti svoje delo LGBT+ občinstvu v klubu Tiffany.

Klub izvaja različne dogodke, ki so namenjeni LGBT skupnosti. Programski cilj kluba je ustvariti varen prostor, v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT posameznikov_ic in predstaviti sodobno kulturno produkcijo širši javnosti.

Predloge za sodelovanje v programu pošljite na elektronski naslov kulturnicenterq@gmail.com in pripišite v katerem programskem sklopu želite sodelovati.

Predloge sprejemamo do 15. marca 2018

 

KLUBSKI IN DJ PROGRAM:

Pop Nation DJ

Klub Tiffany vabi nove sile v svoj petkov klubski program. Če želite sodelovati, nam pošljite kratek mix (30 min) za katerega mislite, da bo primeren občinstvu petkovih klubskih večerov in naštejte svoje izkušnje.

Klubski performativni program

Nastopate, plešete in ustvarjate dela primerna za predstavitev na klubskih večerih? Pošljite nam svojo predstavitev in opis dela.

Programsko zaokroženi klubski večeri

Želite organizirati klubske večere s posebno tematiko, izbranimi DJi in žanrsko glasbo? Pošljite nam kratek koncept in predstavitev ustvarjalk_cev (max 1. stran).

KABARET TIFFANY, PERFORMANS IN GLEDALIŠČE:

Kabaret Tiffany vabi k sodelovanju!

Kabaret Tiffany je program namenjen LGBTQ osebam in zasnovan kot laboratorij za raziskovanje LGBTQ uprizoritvenih umetnosti, odrskega izraza in telesa. Je edinstven program v Sloveniji, ki LGBTQ osebam omogoča raziskovanje  zgodovinskih kulturnih diskurzov nastalih v LGBTQ skupnosti, raziskovanje odrskega giba in lastnega avtonomnega izraza.

Če želite sodelovati in se pridružiti ekipi kabareja, nam pošljite nam svojo predstavitev, izkušnje in motivacijo za sodelovanje.

Gledališki in performerski program

je namenjen performerjem_kam, gledališkim in plesnim ustvarjalcem_kam, ki želijo svoje delo predstaviti občinstvu kluba Tiffany. Pošljite nam kratko predstavitev in opis dela.

LITERARNI PROGRAM:

Literarni večeri

Ustvarjate na področju literature in se želite predstaviti LGBT+ občinstvu? Pišite nam in pošljite vašo predstavitev.

Organizacija literarnih večerov in pogovorov

Imate radi literaturo? Pridružite se Tifanijevem literarnem programu, kot: moderator_ka, bralec_ka, izvajalka_ec bralnega krožka …

Pošljite nam kratek opis svojih literarnih zanimanj in izkušenj.

VIZUALNA UMETNOST:

Razstave potekajo med tednom v prostorih kluba Tiffany. Prednost bodo imeli koncepti, ki vsebinsko obravnavajo homo teme. Dobrodošla so tudi dela, ki LGBTQ kulturo in umetnost obravnavajo dokumentarno.

Pošlji nam CV avtorja_ic ali skupine in kratek opis projekta.

GLASBENI PROGRAM:

Imate skupino? Nastopate solo? Kakorkoli, Tifanijev oder vas vabi, da predstavite svoje delo javnosti. Pošljite nam posnetek in kratko predstavitev.

SOCIALNI IN MLADINSKI PROGRAM:

Socialni in mladinski program je usmerjen v raziskovanje in opolnomočenje LGBT skupnosti. Poteka v obliki pogovorov in delavnic. Tematsko je razdeljen na pogovore o LGBT skupnosti, pogovore o gejevskem seksu in drogah, kavarniške večere, filmsko – pogovorne večere in različne delavnice.

Če želite pomagati pri organizaciji mladinsko – socialnih programov, nam pošljite kratko predstavitev in svoje želje


Kratek opis društva ŠKUC:

ŠKUC je ena najvidnejših nevladnih organizacij neprofitnega značaja kulturno umetniške produkcije v Sloveniji. Ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju kulture, na področju varovanja zdravja in status mladinske organizacije v javnem interesu v mladinskem sektorju. V ŠKUC – Kulturnem centru Q / Klubu Tiffany izvajamo številne projekte in programe, ki so primarno namenjeni LGBT-osebam (lezbijkam, gejem, biseksualnim in transspolnim osebam).

ŠKUC je članica mreže Prostovoljskih organizacij pri Slovenski filantropiji in je vpisana v register Prostovoljskih organizacij po Zakonu o prostovoljstvu.

Sledite nam lahko tudi na:
ŠKUC
Kemseks 

Facebook:
Klub Tiffany
Magnus
Škuc 

Instagram:
Klub Tiffany
Škuc 

Vabljene_i k sodelovanju!

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov