Podeljene so Zlate Tifanije 2018!

V soboto, 14. 4. 2018, je Akademija Tiffany podelila Zlate Tifanije 2018. Skupaj z LGBT+ javnostjo se zahvaljujemo vsem nominirancem_kam za njihovo vidno delo in prispevek k življenju LGBT skupnosti. Posebne čestitke pa gredo vsem nagrajencem_kam, ki jim je LGBT skupnost s svojimi glasovi dodelila zlate kipce.

Zlate Tifanije slavijo dosežke LGBT skupnosti in posameznikov_ic, skušajo obujati spomin na preteklo leto in izpostaviti dogodke in osebe, ki so nam najbolj ostali v spominu, v vseh različnih plemenih, ki tvorijo živahno in barvito življenje LGBT skupnosti.

Zlate Tifanije so v svojo šesto edicijo vstopile prenovljene. Prvič sta bili podeljeni tudi Tifaniji za Biseksualno osebo in Transspolno in/ali nebinarno osebo.

Zlate Tifanije 2018 je izdelala Olja Grubić.

Letošnje Zlate Tifanije so vodili Duki, Janis, Milojka in Jernej Škof

Še enkrat iskrene čestitke nagrajencem_kam 6. zlatih tifanij.

Nagrajenci_ke Zlatih Tifanij 2018 so:

Peder leta: Mitja Blažič

Lezba leta: Jasna Klančišar

Transpolna in/ali nebinarna oseba leta: Salome

Biseksualna oseba leta: Janis

DJka leta: Nina Hudej

Žurerka leta: Nejc Stolz

Zlata taška: Eva Gračanin

Prodor leta: Sebastja Sitar

Naj kelnarca: Jedla

Ambasadorka leta: Salome

Škandal leta: Salome ni dobila regresa

Umetniški dosežki: Cabaret Tiffany

Žur leta: Parada ponosa 2017 after party     

Drama Queen: Salome

Zastavonoše: Ljubljanska Parada ponosa – v lanskem letu v skupnosti izpostavi sistemsko diskriminacijo interspolnih oseb.

 

Zlata Tifanija za posebne zasluge za skupnost

Akademija Tiffany je ob tej priložnosti podelila še nagrado v redu posebnih zaslug za skupnost sekciji ŠKUC – LL z obrazložitvijo:

Tifanijo za posebne dosežke Akademija Tiffany poklanja osebam in skupinam, ki so skupnosti doprinesle dosežke, ki jih ne gre in ki jih ne smemo spregledati. Letošnje dobitnice so v svoji dolgoletni dejavnosti vzpostavile ideje, prakse in programe, ki so utrli pot sodobni LGBT skupnosti. Njihova aktivnost obsega zagovorništvo, politične akcije, kulturne dogodke, raziskovalno delo, vzpostavljanje prostorov in drugih skupnostnih institucij, ki še danes pomembno vplivajo na naše življenje. Pionirsko so predlagale prvi zakon o istospolni partnerski zvezi, vzpostavile klub Monokel, lezbično knjižnico in LGBT arhiv, ter se glasno izpostavljale za naše pravice.

Akademija Tiffany Zlato Tifanijo za posebne dosežke ob njihovi 30. obletnici delovanja poklanja lezbični sekciji ŠKUC – LL.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov