Leto po napadu zadeva nerešena

Mineva leto dni od napada na prostore klubov Tiffany in Monokel, ko so nasilneži razbili vhodna vrata stavbe Lovci, vdrli v prostore, kjer so se po zaprtju zadrževali člani in članice kluba in jih napadli.

Zadeva je še vedno nerešena in se nahaja na Preiskovalnem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Prav tako sta še vedno nerešeni zadevi nasilništva nad Renejem Žuničem in napada na prostore Društva DIH. Zastoj pri reševanju treh odmevnejših zadev nasilja nad LGBT+ osebami in prostori v lanskem letu pa vzbuja skrb, da bodo te ostale nerešene. Poleg tega so skrb vzbujajoči podatki zadnjih raziskav nasilja nad LGBT+ osebami, ki je v letu 2019 ponovno v porastu, zaenkrat pa niso vzpodbudni niti trenutni podatki za leto 2020. Še bolj nas lahko skrbi podatek, da veliko groženj žrtve niso prijavile policiji in posledično niso bile obravnavane in preganjane.

Vse, ki se soočate z nasiljem ali grožnjami pozivamo, da o tem obvestite nas ali druge LGBT+ organizacije. Skupaj bomo našli rešitev. 

Za skupnost je zelo pomembno, da smo povezani in močni, hkrati pa, da vsak napad na posamezno osebo ali organizacijo strogo obsodimo in obvezno prijavimo policiji, saj bomo le tako jasno opozorili na obseg nasilja nad LGBT+ skupnostjo. 

Želimo si, da bi se vse prijavljene zadeve čim prej rešile, saj bomo le tako lahko občutili, da bivamo v varnem in pravičnem okolju. 

Ustavimo in prijavimo nasilje, kjerkoli že se zgodi!

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov