KAKO USTVARITI KRATKI FILM

 

Letošnji Festival LGBT filma (organizator Škuc), ob podpori Slovenskega filmskega centra, ponovno organizira brezplačno filmsko delavnico.

KDAJ: delavnica bo potekala v soboto, 12. 12. in v nedeljo, 13. 12. (10h – 16h) – podrobnosti bodo sledile.

KDO & KAJ: Daniel Manns je nemški ustvarjalec lezbičnega filma Zwischen Sommer und Herbst (Med poletjem in jesenjo, 2018), ki se osredotoča na ljubezen med 17 letno Leno in bratovo punco Evo, ki se nepričakovano zaljubita. Odlika filma je, da ne prizprašuje vira zaljubljenosti, ampak se predvsem ukvarja s tem, kaj je ljubezen in kako krmariti med lastnimi pričakovanji in izzivi, ki jih ponuja ljubezen. Manns poleg filmov ustvarja tudi videospote, dokumentarne in reklamne filme. Več o režiserju na njegovi spletni strani. 

Na delavnici bo Manns delil_a svoje filmsko znanje v produkciji filma Med poletjo in jesenjo in vodil_a udeleženke_ce skozi proces ustvarjanja filma. Na delavnici se bodo udeleženci_ke učili_e teoretske zasnove, scenarija, snemalne knjige in montaže. Delavnica bo udeleženim dala tudi priložnost, da posnamejo kratki film, saj se bodo lahko iz prve roke seznanili s samim procesom. 

Kogar zanima filmsko ustvarjanje, je vabljen_a, da se prijavi na delavnico in se nauči več, četudi samo kot opazovalka_ec. Tehniko po možnosti prinesite s seboj.

Prijave (s kratko predstavitvijo) zbiramo do 30. 11. 2020 na ales.festival@gmail.com (število mest je omejeno).

KRITIŠKA DELAVNICA

Letošnji festival v sodelovanju z Društvom slovenskih filmskih publicistov FIPRESCI in ob podpori Slovenskega filmskega centra organizira delavnico kritiškega pisanja o LGBT+ filmih, tokrat namenjeno zainteresiranim kritičarkam_kom. Izbrane kritike bodo po festivalu objavljene v reviji Ekran. 

Prijave (s kratko predstavitvijo) zbiramo do 30. 11. 2020 na ales.festival@gmail.com (število mest je omejeno).

Projekt / festival finančno podpira Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov