Filmska in kritiška delavnica

VABILO NA FILMSKO DELAVNICO

33. festival LGBT filma vabi na filmsko delavnico, ki bo potekala od četrtka, 30. 11., do sobote, 2. 12. 2017.
Delavnica z Majo B. Weiss & Augustom A. Braatzom : Poseben/a 13/1.x – DoKuLgBt
Filmska delavnica doku-(samo) portretov.
Število mest je omejeno, zato oddajte kvalitetno prijavo, ki nas bo prepričala. Pošljite jo na ales.festival@gmail.com do 15. novembra 2017. Potrebujete lastno snemalno napravo in veliko dobre volje.

 

VABILO NA KRITIŠKO DELAVNICO

Letošnji Festival LGBT filma v sodelovanju z Info centrom Škuc in Škratovo čitalnico organizira brezplačno filmsko-kritiško delavnico. Ob ogledu izbranih filmov (2–3) festivala bomo z udeleženkami in udeleženci spoznavali specifike filmske forme in vsebine, filmskih kontekstov in zgodovine ter pisanja o filmu, s poudarkom na LGBT/kvir filmski kritiki. Delavnica bo potekala preko branja izbranega materiala, diskusij z mentorico in pisanja o izbranih filmih festivala. Pogovor bo potekal po ali pred vsakim izbranim filmom. Končni izdelki bodo objavljeni na festivalski spletni strani, dela po izboru glavnega urednika pa v reviji za film in televizijo, Ekran. Ogled izbranih filmov je za sodelujoče na delavnici brezplačen.
Delavnico vodi Jasmina Šepetavc, filmska kritičarka in doktorska študentka Študijev spolov.

Zaradi omejenega števila udeleženk in udeležencev (do 8) zbiramo prijave na mail: ales.festival@gmail.com (do 15. 11. 2017).

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov