DJ tečaj

ŠKUC – Kulturni Center Q (Klub Tiffany) vas znova vabi na DJ TEČAJ.

Tečaj bo trajal 3 krat po 4 ure na dan, torej skupaj 12 ur, učenje pa bo potekalo v manjših skupinah. Tečaj je primeren tako za popolne začetnike kot tudi za tiste, ki bi svoje znanje radi še nadgradili in poglobili.

Program

Program tečaja bo razdeljen na dva dela:

1. v prvem delu, ki bo nekoliko bolj namenjen teoretičnemu znanju, se bomo sprva posvetili kratkemu orisu zgodovine klubske glasbe in vpliva klubske scene na razvoj popularne glasbe. Sledilo bo spoznavanje teorije vrtenja glasbe, osnov mešanja (miksanja) skladb ter programiranja večera;

2. v drugem delu tečaja vam bomo prikazali delo z DJ opremo. Predstavitvi in priklopu DJ opreme bo sledilo še spoznavanje dela s CD predvajalniki, mešalno mizo ter delo z računalnikom in kontrolerjem. Ob tem se bomo spoznavali tudi z različnimi tehnikami miksanja in osnovami dela z efekti.

Poleg teoretičnega in praktičnega dela vam bomo svetovali pri nakupu DJ opreme.

Največ pozornosti bomo posvetilii učenju miksanja in sprotnemu odpravljanju napak, hkrati pa bomo odkrivali, kako lahko pravilna izbira glasbe vpliva na potek večera ali seta. Poseben poudarek bomo posvetili vrtenju popularne plesne glasbe.
Ob koncu tečaja bo imel vsak priložnost posneti svoj 30-minutni miks, ki ga bomo skupaj poslušali in analizirali ter na koncu tudi ocenili.

Kdo?

Tečaj bosta vodila DJ Marino in Deejay Duki.

Po več kot dvajsetih letih vrtenja različnih zvrsti glasbe ima DJ Marino za seboj že enormno število uspešno izvedenih zabav. Jahalec plošč in ploščkov je gostoval v zavidanja vrednem številu klubov in lokalov po vsej Sloveniji. Njegovo izjemno široko znanje profesionalnega mešanja glasbe sega vse od komercialnega popa do klubskega housa, ob tem pa ne pozablja na vse tiste zvrsti, ki se nahajajo med omenjenima spektroma, kar ga skupaj z dolgoletnimi izkušnjami nedvomno uvršča v sam vrh DJ-ev v Sloveniji.

DJ Duki popularno glasbo spremlja že od malih nog, že skoraj dve desetletji pa vrti glasbo izključno na LGBT žurih. V tem času se je posvetil pop glasbi in se specializiral za njeno vrtenje, ob čemer so ga bogate izkušnje in nenehno raziskovanje glasbe dodobra izpilile za to specifično zvrst miksanja. DJ Duki je tudi eden boljših poznavalcev plesne komercialne glasbe pri nas.

Kdaj?

Tečaj bo potekal od 6., 7., in 8. 7. 2020 v popoldanskem času. O točni uri vas bomo obvestili po prijavi.

Število mest v tečaju je omejeno. Prijave zbiramo na kulturnicenterq@gmail.com

Cena tečaja je 60€. Rok plačila je najpozneje 3 delovne dni pred začetkom tečaja.

Vabljeni vsi ljubitelji glasbe!

Izobraževanje podpira MOL – Urad za mladino.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov