VOGUE w/ RUSHMORE (Trax Couture/ UK)

Podrobnosti

  • sobota | 14. novembra 2015
  • 23:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Vogue kot moderen, stiliziran, ikoničen, če ne celo kulten ples, predstavlja enega izmed temeljnih stebrov Ball subkulture, ki v zadnjem desetletju ponovno doživlja večjo prepozavnost tako v glasbenem kot v plesnem svetu. Ball, primarno omejen na ameriška urbana središča z meko v New Yorku, je svoj vrh dosegel v 90-ih letih. Takrat je subkultura, sestavljena pretežno iz črnske in latino gay in transgender populacije, svoja sporočila, izražena na plesnih performansih in tekmovanjih (ti. Ballroomih), prenesla tudi v druge svetovne metropole. Čeprav je tedaj vogue na MTV spravila tudi sama kraljica popa Madonna, ballroom v glasbenem smislu še vedno ostaja zvest housu iz 80-ih in 90-ih. Sampli legendarnih hitov, kot sta na primer The HA Dance ali Cunty, in four-to-the-floor ritem še vedno tvorijo jedro produkcije velikih sodobnih ustvarjalcev, kot so MikeQ, Vjuan Allure in Divoli S’vere, te elemente pa z drugimi žanri, predvsem hip-hopom, grimom in raznovrstnimi klubskimi podžanri, odlično kombinirajo producenti in DJ-ji založb, kot so Qween Beat, Night Slugs in Trax Couture.

Za primeren prikaz ballroom atmosfere smo v Klub Tiffany povabili enega glavnih ambasadorjev vogue/ballroom kulture v Evropi: Rushmore je ustanovitelj izjemno obetavne založbe Trax Couture in istoimenske linije oblačil ter glavni organizator in promotor inovativnih londonskih dogodkov House of Trax, na katerih redno gosti največja imena iz ghetto bass sveta (npr. DJ Assault, Tyree Cooper, DJ Sliink, DJ Earl, J-Cush, MikeQ itd.).
Da tudi sam velja za odličnega producenta in DJ-ja, dokazujejo njegove izdaje na založbah, kot so Sound Pellegrino, Hot Haus, Astral Plane in Unknown to the Unknown, ter redne radijske oddaje na trenutno najbolj vročih postajah NTS in Radar Radio.

Za dodaten dvig temperature in stopnje glamurja v klubu bodo poskrbeli najbolj fab plesalci in plesalke v mestu s svojimi ekskluzivnimi runway izhodi. DJ-i kolektivov Bojler, Don’t Make New people, CUF in Sezam pa bodo zadolženi za celonočno tresenje Tiffanyja in Monokla.

♚BALLSROOM♚

RUSHMORE (Trax Couture, House of Trax/ UK)
https://www.facebook.com/rushmoretrax
https://soundcloud.com/rushmore
Felis Catus & Softskinskon (DMNP, Sezam)
DVS & Futon (CUF, Bojler)
Levanael (Sezam)
TMA (Bojler)

VJ SMECH (CUF)
Decor by Bojler.

Vogue / Club / House / Trax / Bass

♚BALLERSROOM♚

DJ Peglasus (Bojler)
Moe Lester (DMNP)
Žakpižon (DMNP)
KMN (Bojler)

Bass / Trap / Footwork / Ghetto

♛DANCERS♛

★ Van Der Roudi
★ Magician Zero
★ Noemi
★ Alena Spazmova
★ Giselle La Brunette
★ Elektro Karmen

● Vstopnina: 6 EUR

● INFO:
Klub Tiffany in Monokel
14. 11. 2015
23 – 06

https://www.facebook.com/klubtiffany
https://www.facebook.com/StudioBojler
https://www.facebook.com/DontMakeNewPeople

* ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:
Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.
Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov