Tiffanijev klub fotografije (3)

Tiffanijev klub fotografije

Podrobnosti

  • torek | 4. maja 2021
  • 18:00 - 20:00
  • Masarykova cesta 24, Ljubljana

Tiffanijev klub fotografije vabi na naslednje srečanje v živo v torek, 4. maja, ob 18. uri.

Vabljeni_e tudi vsi_e, ki ste prvi srečanji zamudili_e. Prosimo vas le, da se za udeležbo obvezno prijavite z obrazcem na povezavi (https://forms.gle/9NVmLzDXEcJsRh4FA).
Na podlagi prijave boste prejeli_e ostale informacije oz. morebitne spremembe.


Fotografski klub je namenjen kvir in LGBT+ amaterskim ljubiteljem_cam fotografije, ki bi radi_e nadgradili_e svoje znanje in se preizkusili_e v usmerjeni reprezentaciji določene teme s tem medijem.

S pomočjo fotografije bomo raziskovali_e meje našega dojemanja odnosa do okolja in življenja, predvsem pa bomo vsak_a na svoj način poskušali_e zajeti abstrakten način “biti” in ujetost/svobodo telesa. Delavnica ponuja možnosti prostega dojemanja in izražanja okvirne teme, ki jo bomo podrobneje določili_e skupaj na srečanju, hkrati pa ponuja tudi način izražanja lastnega mnenja skozi fotografijo.

Srečanja potekajo dvakrat mesečno do konca avgusta, udeležite pa se jih lahko s fotoaparatom ali pametnim telefonom s kamero. Na uvodnem srečanju smo spoznali teoretske in tehnične osnove potrebne za izdelavo optimalne fotografije, kar bo ponovljeno tudi za vse, ki ste uvodno srečanje zamudili_e. Na nadaljnjih srečanjih boste skupaj z mentorico komentirali_e svoje izdelke, razvijali_e in izpopolnjevali_e svojo tehniko ter raziskovali_e možnosti za reprezentacijo določene teme. Na zadnjem srečanju boste udeleženci_ke izbrali_e najboljše fotografije, ki bodo natisnjene in na ogled na skupinski razstavi v prostorih kluba Tiffany.

Kdaj: 2x mesečno ob torkih

Kje: Klub Tiffany

Kdo: Kvir in LGBT+ amaterski_e ljubitelji_ce fotografije z mentorico Moniko Zupin.


Srečanja bodo potekala v skladu s priporočili NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.


Dogodek podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana ter Urad Republike Slovenije za mladino.


ŠKUC– Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov