Pogovor o gejevskem seksu in drogah

Podrobnosti

  • torek | 3. maja 2016
  • 19:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Napovedujemo cikel pogovorov o gejevskem seksu in drogah, ki bodo potekali vsak prvi torek v mesecu.

Na tokratnem pogovoru se bomo pogovarjali o novi preventivni metodi pred okužbo z virusom hiv, razvpitim PrEP-om.

Število novih okužb s hivom med MSM narašča. V zadnjih 30 letih je naša skupnost dosegla pomembne rezultate pri omejevanju širjenja hiva, ki so v glavnem temeljile na uporabi kondoma. Vendar mnogi izmed nas zaradi različnih razlogov kondoma ne uporabljamo vedno, kar se kaže v desetinah novih okužb vsako leto. Zato potrebujemo nove metode zaščite, še posebej je aktualna preventivna zaščita s tabletami oziroma PrEP, ki ima visok potencial za znižanje števila novih okužb pri ljudeh, ki so izpostavljeni največjemu tveganju. Predstavili bomo PrEP in aktualnosti iz tujine. Ali naj preventivne tabletke uvedemo tudi pri nas?

Statistične podatke, prednosti in slabosti bo predstavil mag. Miran Šolinc.

Vabljeni na predavanje in debato brez predsodkov in moraliziranja, o temi, ki se tiče nas vseh. Po samem pogovoru vam bomo ponudili tudi možnost anonimnega komentiranja ali pa zastavljanja vprašanj.

Večer poteka v okviru projekta Kemseks: zmanjševanje tveganj povezanih z uporabo drog in spolnostjo med MSM. V projektu sodelujejo ŠKUC Magnus, Legebitra in Drogart. Podpira ga MOL- Urad za Socialo.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov