Mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji – IDAHOT 2016

Podrobnosti

  • torek | 17. maja 2016
  • 15:00 - 21:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Tudi v tem letu, bomo IDAHOT dan proslavile_i na prav poseben način. Zvrstile_i smo nekaj aktivnosti, ve_i pa presodite same_i, kje se nam boste pridružile_i oziroma še bolje, z nami lahko preživite popoldan in večer :)

KDAJ: V torek, 17.5.2016 od 15.00 – 21.00

KJE: ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany)

PROGRAM:

15.00 – 16.30 IDAHOT USTVARJALNICA
Bliža se poletje…da bomo večere lahko preživljale_i v bleščeči svetlobi svečk v mavričnih, bi in trans odtenkih, bomo ustvarjale_i svečnike, katere bomo odele_i v ogromne količine barv in bleščic. Nekaj steklenih kozarcev bomo priskrbele_i me_i, zaželeno pa je, da kozarce, lončke (cvetlični, zeliščni) prinesete tudi s seboj.

16.30 – 17.00 FILIP
Filip je zagotovil, da bo s svojim petjem, energičnim igranjem kitare ter lastno poezijo klub napolnil s pozitivno energijo in nas popeljal v naslednji del programa :)

17.00 – 18.00 IDAHOT DRUŽABNE IGRE
Dobra ura bo minila v znamenju družabnih iger. Skupina Kvartir je pripravila igro s TGEU kartami, pri društvu Legebitra pa smo pripravile_i prav posebno različico igre Človek ne jezi se. V tem času se boste lahko pogovorile_i tudi z direktorico_jem zavoda TransAkcija, ki bo imel_a s seboj tudi nekaj izvodov njihove težko pričakovane publikacije: Vsi spoli so resnični. Na ogled bodo tudi izdelki delavnice zinov, skupine Kvartir.

18.00 – 19.30 PANCAKE PARTY
Jupiiii…hrana :) Poleg super okusnih palačink, se bomo družile_i in spoznavale_i ob prijetnih zvokih klepeta, kitare in preostale glasbe. Brez skrbi, poskrbele_i bomo tudi za veganke_e.

19.30 – 21.00 POGOVORNI VEČER OB OGLEDU KRATKIH FILMOV Z LGBT TEMATIKO
V zadnjem delu se nam bodo pridružile_i gostje_i: Suzana Tratnik, Simona Muršec, Tadeja Pirih, Ada Černoša, Anja Koletnik ter Mitja Blažič, ki bodo ob ogledu kratkih dokumentarnih filmov z LGBT tematiko spregovorile_i o homofobiji, bifobiji in transfobiji v slovenski družbi, še posebej v času pred in po zadnjem referendumu.

Vstop je prost, vse delavnice so za udeleženke_ce brezplačne.

Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem prostovoljkam_cem, posameznicam_kom ter organizacijam: Zavod TransAkcija, Društvo Parada ponosa, Kvartir, Klubu Tiffany….in seveda vsem vam, ki boste z nami pričarale_i nepozabno vzdušje.
_________________________________________________
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO.
_________________________________________________
Dogodek podpirajo Galerija Alkatraz, Mestna občina Ljubljana in ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany).

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov