LFU: Študijski krožek in glasbeni večer z izmenjevalnico

Lezbično-feministična univerza

te vabi na študijski krožek in pogovorno-glasbeni večer z izmenjevalnico,

ki bo v sredo, 14.9.2011, od 19.00 naprej v ŠKUC-Kulturnem centru Q (klub Tiffany).

– Ob 19.00 – študijski krožek Lezbični antikapitalizem

Brale bomo članek »Queer anti-capitalism: What´s left of gay and lesbian liberation?«, prvi del,  str. 92 – 101 (Science & Society, 2005, 69(1): 92–112). Napisal ga je Alan Sears, izhaja pa iz izvrstne knjige kanadske teoretičarke Rosemary Hennessy – Profit and pleasure: Sexual identities in late capitalism (Verso, 2000).

Lezbično in gejevsko politiko od Stonewallskih uporov naprej Sears bere s pomočjo queer marksističnega feminizma. Razmeji lezbični in gejevski aktivizem, ki se usmerja v liberalizacijo pravic, antidiskriminacijo, produkcijo kulture, znanja in zabave, ki ustreza zaposlenim lezbijkam srednjega razreda, ter se ob tem se sprašuje, kako doseči in delati za potrebe prekernih lezbijk, brezposelnih, revnih, starejših, brez stanovanja, s periferije in imigrantk. Ponudi tudi ideje, ki bi lahko usmerjale prihodnji feminizem in aktivizem.

Ob tem bomo zasnovale časovno banko dela, ki bo delovala znotraj LFU. Ustvariti želimo ponudbo in povpraševanje dela glede na individualne veščine, izkušnje in znanje, ki se bo merilo na enoto časa in ne na vrsto. S projektom želimo spodbujati solidarnost, izmenjavo izkušenj in znanj ter delo kot vrednoto.

– Od 22.00 naprej – druženje ob bluesu in Lezbična izmenjevalnica

Lezbična izmenjevalnica: vabljena, da prineseš s sabo knjige, cedejke, slike, članke, obleke, filme, računalniške datoteke, piškote, sokove, orodje za popravilo kolesa in avta, znamke, nalepke, modelčke letal, seksualne igračke ali zanimive ideje, ki jih želi izmenjati in podeliti z drugimi. S projektom izmenjevalnice spodbujamo brezplačno deljenje in širjenje znanja ter dobrin.

Vabljene tudi na sproščeno druženje ob glasbi ameriške lezbične blues ustvarjalke Gaye Adegbalola in legendarnega ženskega blues benda Saffire – Uppity blues women.

gaye-adegbalola2

Vabljene!

Za tekst pišite na naš e-naslov lezfemuniverza@gmail.com.Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim.
Dogodke omogoča ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany) in MOL – Urad za socialo.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov