Kavarniški večer z Uršo Vurnik

Podrobnosti

  • četrtek | 18. junija 2015
  • 20:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Urša Vurnik in njena glasba

Kdo je Urša Vurnik? Urša je čudovito bitje z velikim notranjim svetom, ki je poln barv, globokih besed in harmoničnih melodij. Je 21 let stara študentka likovne pedagogike, v prostem času pa se, poleg dolgih sprehodov po centru Ljubljane in packanju po platnu, posveča tudi pisanju poezije in glasbi, ki jo spremlja že vrsto let.
V svojih besedilih se pogosto dotakne bivanjskih, dilemskih in moralnih tem ter vprašanj, hkrati pa jih prežema velik občutek ljubezni, svobode in fantazije. Njene pesmi so osebno izpovedne. Pogumno predstavi grdo, neolepšano resnico, a istočasno stremi k popolnemu idealu osvobojenosti, sreče in ljubezni. Akustična spremljava ustvari prijetno, domače vzdušje, ki te ponese v svet domišljije.
Na Kavarniškem večeru bo prenesla svoje pesmi na oder, ki so bile do sedaj večinoma zaprte za vrati njene sobe, prisluhnile_i pa bomo tudi priredbam nekaterih pesmi.
Vabljene_i!

Prost vstop!

____________________

Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora LGBTQ ustvarjalkam_cem na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi.

Vabimo vse LGBTQ ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in ostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo. Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite na drustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo.

Projekt sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov