Foto krožek O-kvir: fotografske zgodbe

Podrobnosti

  • ponedeljek | 22. junija 2015
  • 19:00 - 21:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) predstavlja in vabi na brezplačni fotografski krožek, ki poteka od oktobra 2014 do junija 2015 v Klubu Tiffany.

Do sedaj smo si pogledale_i tehnične plati fotografije in stilske prijeme v portretni in popotniški fotografiji. Fotografije smo urejale_i v digitalni temnici, pogledale_i smo si kako odpraviti podosvetljenost, barvno popraviti posnetek, počistiti fotografijo s kloniranjem in podobno. Klub Tiffany smo spremenile_i v fotografsko temnico, in delale_i fotogram ter si pogledale_i kako sestaviti serijo fotografij.

Naše naslednje srečanje bo 22. junija ob 19:00 v Klubu Tiffany. To je naše zadnje srečanje pred poletnimi počitnicami. Namenjeno bo kreiranju fotografskih zgodb in branju fotografij.

Na prejšnjem srečanju smo se dogovorile_i za projekt Moje mesto navdiha. Izziv je narediti serijo 10 do 15 fotografij. V fotografijah prikažite vaše mesto, priljubljen kotiček, kjer ste same_i ali v družbi. V seriji poizkusite ujeti te lepe trenutke tišine ali druženja in prikazati prostor takšen, kot ga doživljate, naj si bo zavit v meglice jutra ali večera, opoldanskega vrveža ali popoldanske tišine.

Se že veselim gledanja vaših fotografij!

———————————————————————————————————————————————-
Srečanja Foto krožka so enkrat mesečno, vsak drugi ponedeljek v mesecu od 19:00 do 21:00.

V foto krožek vas vabimo vse, ki bi želele_i izvedeti kaj več o tehnični in vsebinski plati fotografije. Na urah foto krožka boste spoznavale_i priročne in zanimive tehnike fotografiranja kot so fotografiranje nočnega zvezdnega neba, panoramski posnetki (360°), večkratni posnetki, ustvarjalna uporaba bliskavice in podobno. Obravnavale_i bomo portret, krajino in reportažno fotografijo. Srečanja so namenjena tudi diskusijam in komentiranju fotografij. Predavateljica vam bo na razpolago pri vseh fotografskih dilemah in vprašanjih.

Foto krožek vodi fotografinja doc. MgA. Jasna Klančišar, dipl.uni.fot. Več o njenem delu na: www.jasnaklancisar.net in http://fotouk.wordpress.com

Vse dodatne informacije na: Fotouk.delavnica@gmail.com

Tečaj omogočata ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) in Mestna občina Ljubljana.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov