Kavarniški večer: Predstava po Doris

Kavarniški večer 2021

Podrobnosti

  • četrtek | 21. januarja 2021
  • 19:00 - 21:00
  • Zoom - potrebna je predhodna prijava https://forms.gle/smhktrmSsjUcdhHF7

Tokrat na Kavarniškem večeru gostimo Predstavo po Doris! Predstava je nastala leta 2018 v okviru ŠtudenTeatra Gledališča Glej, še istega leta je na Festivalu Vizije prejela nagrado za najinovativnejši avtorski pristop, leta 2019 je bila del spremljevalnega programa prve Parade ponosa v Mariboru, letošnjega novembra pa je bila izbrana za eno izmed desetih predstav, ki so bile vključene v festivalski program Mednarodnega festivala amaterskega gledališča, ki ga organizira IATA (International Amateur Theater Association).

Po ogledu sledi pogovor z avtoricama predstave.

Vodita: Katja in Miha

Pridružite se nam, v četrtek, 21. 1. 2021 ob 19ti uri.

Vabljene_i!


PREDSTAVA PO DORIS

Solo za igralko, ki bi lahko bila, scenografko, ki to še bo, za pripovedovalko, ki skorajda je, pevko, ki to ni, performerko, ki to živi, za umetnico, ki potrpi in ni ali pa se smeje in je. Solo za Doris.

Režija: Zala Mojca Jerman Kuželički
Nastopa: Doris Barat
Besedilo: Doris Barat in Zala Mojca Jerman Kuželički

https://vimeo.com/265174746


POMEMBNO:

Dogodek bo potekal s pomočjo aplikacije Zoom (brezplačno si jo namestite tu: https://zoom.us/download, vanjo pa se prijavite s pomočjo Google/Facebook računa ali pa si ustvarite nov račun).
Na dogodek se je obvezno prehodno prijaviti preko prijavnice (https://forms.gle/smhktrmSsjUcdhHF7 ), na podlagi katere boste na dan dogodka prejeli_e povezavo za dostop do srečanja.
Dogodek se bo snemal, zato za zagotavljanje anonimnosti priporočamo izklopljeno kamero in vzdevek/ime po lastni izbiri.


Z novim letom, Kavarniški večeri dobijo tudi novo naslovno sliko. Avtorica naslovne slike je Nuri Vidrih, hvala!


Kavarniški večeri so nastali s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi na pobudo Društva Appareo, Klub Tiffany in Legebitra.
Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne in naše. Vsak tretji četrtek v mesecu se Klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k druženju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi.
Če pa se kot LGBTQ+ ustvarjalke_ci tudi same_i najdete v tem opisu in bi si želele_i predstaviti se širši publiki z svojimi deli, glasbenimi nastopi, predstavami in še mnogo drugega, vas vabimo, da nam pišete na katja.sesek@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com in tako skupaj ustvarimo čudovit večer.
Kavarniške večer organizirata Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.
Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Oddelek za zdravje in socialno varstvo, JSKD in JAK.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov