Kavarniški večer – Okrogla miza: korona kriza, kultura in mladi

Kavarniški večer 2021

Podrobnosti

  • četrtek | 18. februarja 2021
  • 19:00 - 21:00
  • Zoom - potrebna je predhodna prijava https://forms.gle/smhktrmSsjUcdhHF7

Na tokratnem Kavarniškem večeru gostimo okroglo mizo Korona kriza, kultura in mladi. Pogovarjale_i se bomo o strategijah MOL in o sodelovanju z mladimi LGBT+ kulturnicami_ki.

Namen okrogle mize je javna debata za skupno naslavljanje trenutne situacije in za vzpostavljanje skupnega dialoga mladih LGBT+ kulturnic_kov in odločevalk_cev. Naslavljale_i bomo situacije in stiske s katerimi so se soočale_i v preteklem letu pri nastajanju njihovih produkcij, javnemu financiranju in življenjskih pogojih.

Imele_i boste priložnost nasloviti odločevalke_ce, saj bo z nami tudi predstavnica MOL kulture/mladine.

Vabljene_i, da se nam pridružite v četrtek, 18. 2. 2021 ob 19. uri na aplikaciji ZOOM.

Vabljene_i!


POMEMBNO:

Dogodek bo potekal s pomočjo aplikacije Zoom (brezplačno si jo namestite tu: https://zoom.us/download, vanjo pa se prijavite s pomočjo Google/Facebook računa ali pa si ustvarite nov račun).
Na dogodek se je obvezno prehodno prijaviti preko prijavnice (https://forms.gle/smhktrmSsjUcdhHF7 ), na podlagi katere boste na dan dogodka prejeli_e povezavo za dostop do srečanja.
Dogodek se bo snemal, zato za zagotavljanje anonimnosti priporočamo izklopljeno kamero in vzdevek/ime po lastni izbiri.


Avtorica naslovne slike je Nuri Vidrih.


Kavarniški večeri so nastali s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi na pobudo Društva Appareo, Klub Tiffany in Legebitra.
Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne in naše. Vsak tretji četrtek v mesecu se Klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k druženju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi.
Če pa se kot LGBTQ+ ustvarjalke_ci tudi same_i najdete v tem opisu in bi si želele_i predstaviti se širši publiki z svojimi deli, glasbenimi nastopi, predstavami in še mnogo drugega, vas vabimo, da nam pišete na katja.sesek@legebitra.si ali kulturnicenterq@gmail.com in tako skupaj ustvarimo čudovit večer.
Kavarniške večer organizirata Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.
Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Oddelek za zdravje in socialno varstvo, JSKD in JAK.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov