BuQve – Bralni krožek Anonymous Readers

Bralni krožek Anonymous Readers, Lezbično-feministična univerza in Škuc – Kulturni center Q (klub Tiffany) vas v okviru BuQev

vabijo v ponedeljek, 3. oktobra, ob 19.00 uri v klub Tiffany.

bralni-krozek-3102011

Tokrat čez južno mejo. V žarišču bo Dubravka Ugrešić (1949), ena od priznanih predstavnic hrvaške proze. S pridržkom, da se morda pisateljica sama ne bi želela umestiti v nacionalni kanon. – Leta 1993 je zapustila Hrvaško, kjer je bila izpostavljena javnemu linču (obkladali so jo s čarovnico, izdajalko), saj je obsodila nacionalizem, ki je v času zadnje vojne cvetel na Balkanu.
Prebrali bomo roman Štefica Cvek v krempljih življenja (1981). To je postmodernistični roman, ki se poigrava s tehniko in besediščem, vzetima iz šiviljstva, z gospodinjskimi in modnimi nasveti, vzetimi iz ženskih revij, in s klišeji iz dr. romanov. Dubravka Ugrešić z avtorskimi vpadi v dogajanje opozarja nase kot na pisateljico, ki je zavezana zadovoljstvu bralcev in urednika, na pisateljico, ki poskuša ugoditi zunanjim pričakovanjem, kaj naj bi bilo žensko pisanje, in vse to spretno izpiše z obilico ironije. Gre za feministični roman ali ne?
Roman preberite doma.

Let’s read.

Bralni krožek bo vodila Vesna Lemaić.

Dogodek je del projekta Knjižni molj in programa Ljubljana – svetovna prestolnice knjige 2010.
Dogodek sofinancirajo Mestna občina Ljubljana, Javna agencija za knjigo in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

molj

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov