Zahvala in prošnja za vašo podporo – 0,5 % dohodnine

… da se kultura dela …

Dragi prijatelji, prijateljice, znanci, znanke, podporniki in podpornice!

Leto 2015 je že skoraj za nami in ŠKUC je letos doživel kar nekaj sprememb, obletnic in programskih uspehov. Ob koncu leta se zahvaljujemo vsem članom in članicam, ki v društvu razvijajo in pripravljajo program. Še posebej pa smo hvaležni vam, obiskovalcem in obiskovalkam naših dogodkov. Vi ste tisti zaradi katerih ustvarjamo program, prostore alternative in se borimo za boljšo prihodnost!

Ob zahvali pa vas prosimo za vašo podporo še naprej. Podprete nas lahko z namenitvijo 0,5% dohodnine in obiskom naših dogodkov.

Pogled nazaj in pogled naprej

»V Škucu se ukvarjamo s tem, da se kultura dela; ukvarjamo se s tem, da se kultura pokaže, izkaže, prikaže in odkaže kot ljudje sami.« Tribuna, 15. 9. 1980

Medtem, ko pišemo ta zapis, je za nami približno 450 dogodkov iz področij umetnosti, kulture, izobraževanja, informiranja, družbenih gibanj in mladine.

ŠKUC ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju kulture. Njegovi začetki segajo v prvo radikalno študentsko gibanje v Ljubljani leta 1968, formalno pa je bil ustanovljen 31. januarja leta 1972. Konec sedemdesetih in v osemdesetih letih je bil ŠKUC eden vodilnih spodbujevalcev, združevalcev in promotorjev alternativne kulture. Pomemben del delovanja ŠKUC-a je vključevanje mlajših in perspektivnih ustvarjalcev v kulturno dogajanje ter ustvarjanje razmer, v katerih bi mladi lahko aktivno preživljali prosti čas. V kasnejših letih se je dejavnost ŠKUC-a razširila na številna druga področja delovanja, ki jih prežema predvsem družbena angažiranost in boj za enake pravice.

Vsem tem ciljem, še posebej spodbujanju alternativne kulture in družbenega zagovorništva, smo zavezani še danes in z vašo podporo razvijamo nove strategije kako jih doseči.

Naš pretekli in prihodnji program si lahko ogledate na www.skuc.org, spletnih straneh redakcij in FB straneh društva.

S klikom do podpore

Da bi vam olajšali delo smo pripravili spletni obrazec in ga izpolnili z našimi podatki. Vse kar preostane je, da natisnete obrazec, vpišete vaše podatke in odstotek, ki ga želite nameniti (do 0.5%).

Obrazec je dostopen na http://www.skuc.org/dohodnina-skuc.pdf

Zahtevo za namenitev dohodnine lahko sporočite svojemu davčnemu uradu preko portala eDavki (http://edavki.durs.si) ali po pošti najkasneje do 31.12.2015.

Za vašo podporo vam bomo neizmerno hvaležni!

Ekipa društva ŠKUC

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov