You Are Heard

Danes je zaživela nova spletna stran You Are Heard, kjer lahko LGBTIQ+ skupnost ter naši zavezniki na Zahodnem Balkanu in v Turčiji poročamo o incidentih iz sovraštva in najdemo podporo.

Incidenti iz sovraštva in zločini iz sovraštva so nasilna ali sovražna dejanja, usmerjena proti ljudem zaradi tega kdo so ali kdo druge osebe mislijo da so.

Platformo je ustvarila skupina štirinajstih organizacij civilne družbe v desetih državah. V Sloveniji smo pri nastanku sodelovali Sekcija ŠKUC LL, ŠKUC Magnus in Legebitra. ERA (Združenje za enake pravice LGBTI) se je obrnila na našo mrežo partnerjev po Zahodnem Balkanu in v Turčiji, strokovno znanje in izkušnje vseh pa so prispevali k oblikovanju najboljše rešitve. Skupaj z našim partnerjem iz Združenega kraljestva Stonewall smo pomagali pri izdelavi in zagonu tega spletnega mesta in programske opreme, ki jo vsak partner uporablja za varno spremljanje poročil iz svoje države in za triažo podpore.

Z zbiranjem poročil želimo zgraditi zbirko dokazov, ki nam bo pomagala skupaj boriti se za pravice LGBTQI+ oseb. Omogočila nam bo tudi lažje povezovanje ljudi s podporo, ki ustreza njihovim potrebam.

Zelo pomembno je, da se na diskriminacijo v naših vsakdanjih življenjih odzivamo in da o tem obvestimo skupnost in organizacije ter tako opozorimo na svoj položaj v družbi in širše.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov