Vojna vztraja – naša podpora tudi

Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico, Društvo informacijski center Legebitra, Društvo Parada Ponosa, Društvo ŠKUC, Športno društvo Out in Slovenija, Zavod Moja mavrica, Zavod Koroška pride in Zavod TransAkcija smo marca 2022, ob začetku vojne v Ukrajini, leta 2022, zbirale sredstva za podporo aktivnostim ukrajinske nevladne organizacije Gender Stream. V akciji smo zbrale 2.113 EUR s katerimi smo v dogovoru z Gender Streamom kupile predvsem tehnično opremo za ureditev zavetišč za LGBT-begunke_ce v Ukrajini in na Slovaškem.

Iz Gender Streama so sporočili, da so takrat tudi z našo pomočjo iz Ukrajine »evakuirale_i več kot 250 LGBTIQ+ oseb in njihovih družin ter uredile_i zavetišča v Ukrajini in na tujem. 86 trasspolnim osebam so pomagale_i prečkati mejo, najti varno zavetišče in dostop do zdravstvene oskrbe.« 

Oktobra 2023 smo na Čajanki s Salome v Klubu Tiffany gostili aktivno članico Genger Streama Rino Rybalko. Pojasnila nam je, da je bila naša pomoč posebej dobrodošla, saj je prišla v času, ko organizirane mednarodne pomoči še ni bilo veliko. 

Začelo se je drugo leto vojne. Slednja se je že dolgo umaknila s prvih strani medijev. Tudi mednarodna pomoč počasi pojenja. LGBT-osebe v Ukrajini in v zavetiščih na Slovaškem še vedno potrebujejo našo podporo. Zato smo se slovenske LGBT civilnodružbene organizacije odločile zbiralno akcijo ponoviti. 

Donacije tudi letos zbiramo na račun Društva DIH:

IBAN: SI56 6100 0000 3595 749
BIC/SWIFT: HDELSI22
NAZIV: Društvo DIH
NASLOV: Slomškova 25
KRAJ:1000 Ljubljana
NAMEN: Donacija – Ukrajina
KODA NAMENA: CHAR
SKLIC/REFERENCA: SI00 12345

Prosimo, vpišite namen in sklic, da bomo lahko natančno identificirale_i donirana sredstva.

Zagotavljamo, da bomo zbran denar v celoti nakazali ukrajinski nevladni organizaciji Gender Stream in o tem javno poročali.

Vabljene_i k sodelovanju po svojih močeh. Vsak evro šteje. 

Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico
Športno društvo Out in Slovenija
Društvo Parada Ponosa
Društvo ŠKUC

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov