Vabilo k sodelovanju v mladinskem kvir laboratoriju!

V letu 2024 obeležujemo 40. obletnico gibanja skupnosti LGBTQIA+ v Sloveniji. Med številne celoletne dejavnosti vključujemo tudi razstavo Prisotnost skupnosti, ki bo odprta med 29. 3. in 25. 4. 2024, v Galeriji Škuc. V aktiviranih skupnostnih prostorih vzpostavljamo tudi začasen javni co-working prostor za mlade kvir umetnice_ke, raziskovalke_ce, aktivistke_e oziroma vse, ki bi želele_i s svojim delom raziskovati regionalno gibanje LGBT+ skupnosti, se povezovati s svojimi vrstnicami_ki in soustvarjati skupnostni prostor v Galeriji Škuc.

Kako se lahko prijavim?

Na elektronski naslov galerija@skuc.org do 15. 3. pošljite:

  1. Europass CV (do 2 strani)
  2. Motivacijsko pismo (do 1 stran): v katerem se na kratko predstavite in opišete vaša zanimanja v povezavi z raziskovanjem LGBTQIA+

Kdo lahko sodeluje?

Kvir laboratorij je namenjem mladim med 18. in 29. letom, ki jih zanimata kulturno in družbeno tkivo regionalnega gibanja LGBT+ skupnosti in delujete oziroma študirate na področju družboslovja, umetnosti in družbenega aktivizma.

Kako kvir laboratorij deluje?

V okviru razstave bo eden od prostorov v Galeriji Škuc namenjen 4 mladim osebam, ki bodo v njem s pomočjo kuratork_jev razstave in sodelujočih organizacij vzpostavile delovni prostor. Ta bo namenjen vašemu raziskovanju raznolikega kulturnega tkiva regionalne LGBT+ skupnosti. Vsak_a sodelujoča_i bo skupaj s kuratorkami_ji opredelil predmet raziskovanja in načrt izvajanja in predstavitve

Od sodelujočih se pričakuje, da aktivno sodelujejo pri obrazstavnih dogodkih. Vsak_a raziskovalka prejme enkratno plačilo prek študentskega servisa v vrednosti 200 € neto.


Aktivnost je del projekta Mladi in prihodnost LGBT+ skupnosti, ki se izvaja v okviru programa Erasmus+, sofinanciranega s strani Evropske unije.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov