Sodeluj v drugi evropski LGBTI+ raziskavi

Druga evropska anketa o lezbijkah, gejih, biseksualnih, transspolnih, interspolnih osebah ter nebinarnih in drugih osebah, katerih spol se ne ujema s spolom, ki jim je bil pripisan ob rojstvu.

Čeprav se občasno poroča o diskriminaciji lezbijk, gejev, biseksualnih, transspolnih in interspolnih (LGBTI) oseb v naši družbi, pa je v Evropski uniji (EU) zbranih zelo malo primerljivih podatkov o vsakdanjih izkušnjah LGBTI-oseb z diskriminacijo.

 

Z namenom podpreti zakonodajo in oblikovanje politik o enakopravni obravnavi je Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA) zagnala raziskavo LGBTI po vsej EU. Vprašalnik je na voljo na spletu in čaka na mnenja gejev, lezbijk, biseksualnih, transspolnih in interspolnih oseb, ki so starejše od 15. let in živijo na območju Evropske unije, Severne Makedonije ali Srbije.

 

Vaše sodelovanje v tej raziskavi je zelo pomembno Vaši odgovori bodo obdelani anonimno, pri čemer vam zagotavljamo, da pri predstavitvi rezultatov nihče ne bo mogel identificirati vaših odgovorov.

 

Na podlagi rezultatov raziskave bodo lahko nacionalne_i in evropske_i oblikovalke_ci politik ter nevladne ali civilnodružbene organizacije zagovorništvo in dejavnosti bolj natančno usmerile v podporo skupnosti LGBTI  z namenom živeti in izražati se svobodno, brez diskriminacije.

Da bi bili podatki čim bolj tehtni, si sodelavke_ci pri evropski raziskavi LGBTI želijo sodelovanja čim večje in čim bolj raznolike skupine lezbijk, gejev, biseksulnih, transspolnih in interspolnih oseb iz vsake države. To je drugi poskus zbiranja izkušenj LGBTI oseb po vsej EU v okviru največje raziskave s tega področja.

 

Raziskavo je naročila Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA). Izvaja jo Agilis, statistično svetovalno podjetje, komunikacijsko dejavnost pa Homo Evolution, organizacija, namenjena komuniciranju za skupnosti LGBTI.

 

Vaša zgodba je pomembna

www.lgbtisurvey.eu/lgbti

 

Raziskavo izvaja Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA). Tehnično izvajanje opravlja Agilis, statistično svetovalno podjetje, komunikacijo pa Homo Evolution, organizacija, namenjena komunikaciji LGBTI skupnosti.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov