Samosvoji: Luca Skadi

V drugi epizodi nove sezone EBU-jeve serije Samosvoji (Free spirits) na RTV SLO, si lahko ogledate portret člana naše ekipe in umetnika Luce Skadija. Portret je bil lansko jesen med drugim sneman tudi v prostorih takrat za javnost že zaprtega kluba Tiffany.

Nova sezona serije prinaša 12 kratkih dokumentarnih zgodb ustvarjalnih posameznikov, ki se v želji po doseganju svojih idealov postavijo zoper predsodke okolice pa tudi lastne strahove.

Luca Skadi je gej iz majhnega mesta v Sloveniji, kjer je že zgodaj izkusil predsodek proti LGTB skupnosti. Te izkušnje so mu “pomagale”, da si je okrepil samozavest. Luka pa je doživel zgražanje tudi med geji v skupnosti. Rad se šali, da je gej in čuden tudi na mnogo drugih načinov. Luka je izvajalec preoblačenja in poudarjanja ženstvenosti, kar pa je lahko za mnoge geje problematično. Ti so mnogokrat razočarani zaradi lastne poudarjene ženstvenosti. Luka uživa v pozornosti, ki jo pritegne kot »drag queen«, vendar pravi, da je to zabava in beg pred resničnostjo – pretiravanje lahko človeku pomaga premagati strah pred seboj.” (vir: RTV SLO)

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov