Raziskava: Pričakovanja LGBT+ oseb od družinskega zdravnika

Na prošnjo študentke Medicinske fakultete v Ljubljani, ki pod okriljem Katedre za družinski medicino izvaja raziskavo z naslovom Pričakovanja LGBT+ oseb od družinskega zdravnika, vas vabimo k reševanju vprašalnika, saj gre za eno od področij, kjer so LGBT osebe dostikrat diskriminirane.

K sodelovanju želijo privabiti večje število LGBT+ oseb različnih identitet in spolnih usmerjenosti, ter iz različnih okolij in ozadij, saj želijo pridobiti raznolike poglede na problematiko. Posebej bodo veseli sodelovanja oseb nad 40 letom starosti, saj imajo po njihovih izkušnjah zaradi daljšega odnosa z osebnim zdravnikom in večje pogostosti obiskov, te osebe bolj specifično oblikovano mnenje in pričakovanja od družinskega zdravnika. Vsekakor pa bodo veseli sodelovanja kogarkoli, ki je pripravljen deliti svoje izkušnje in mnenja!

POVEZAVA DO VPRAŠALNIKA: https://www.1ka.si/a/353113

“Ker so družinski zdravniki največkrat stopna točka za zdravstveno obravnavo je zelo verjetno, da se bodo srečevali in nudili pomoč tudi LGBT+ populaciji. Zavedamo se, da na žalost zdravstvena obravnava LGBT+ oseb pogosto ni optimalna in da se te tekom obravnave srečujejo z marsikatero obliko depersonalizacije, marginalizacije in diskriminacije. To kažejo tudi številne raziskave po svetu. Domače raziskave so izjemno pomemben vir podatkov, a so na žalost maloštevilčne – tudi zato bi želeli s to raziskavo prispevati k razumevanju te problematike. Gre za spletni vprašalnik s katerim poskušamo razumeti pozitivne in negativne izkušnje, ter specifične potrebe in pričakovanja  LGBT+ oseb pri interakciji z osebnimi zdravniki in ambulantami družinske medicine. Želimo si, da bi z zbranimi podatki lahko pripravili priporočila in ukrepe, s katerimi bo za LGBT+ osebe na ravni primarnega zdravstva bolje poskrbljeno. Vprašalnik je popolnoma anonimen (natančna razlaga načina varovanja podatkov in zagotavljanja anonimnosti je opisana v Pojasnilu udeležencem pred začetkom ankete). Raziskavo je odobrila tudi Komisija za medicinsko etiko.”


Naslovna fotografija: People vector created by teravector – www.freepik.com

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov