Prvi slovenski kongres kraljic preobleke

V prostorih kluba Tiffany se je v sredo, 7. oktobra, odvil 1. slovenski kongres kraljic preobleke, na katerem so se s svojim nastopom predstavile Babsi Adler, Plastika Dynasty, Vera Vulva in Patricia Vulva.

Performativnemu delu je sledila okrogla miza na temo ”delo kraljic v času pandemije”, na kateri so z moderiranjem Babsi Adler razpravljale o dotičnih izzivih, ki jih tudi v tej vrsti kulturne produkcije predstavlja prisotnost novega koronavirusa in z njim povezanih omejitev pri delovanju in ustvarjanju.

»Karantena je bila, je in bo čas velikih izzivov za vse umetnike, kaj šele za kraljice preobleke, ki živijo v Sloveniji. Ampak na koncu dneva je pomembno, da nadaljujemo, da se navadimo in prilagodimo trenutni situaciji. Kajti jasno je, da imamo mi kot mladi queer umetniki družbeno odgovornost do tukajšnje scene in širše in nas te razmere ne smejo ustaviti pri delu, za katerega smo bile rojene.« (Plastika Dynasty)

Organizatorji internega dogodka, na katerem so bile prisotne tudi druge kraljice in kralji preobleke, so se v zadnjem hipu odločili širši javnosti omogočiti vpogled v dogajanje in kongres predvajali v živo na FB strani kluba Tiffany.

»Veseli me, da smo kljub trenutni situaciji sposobni sklicat ta kongres in nadaljevat s prispevanjem naši relativno mladi drag sceni … že pred karanteno nam na sceni ni bilo ravno rožnato, korona pa je dodatno zakomplicirala stvari.« (Babsi Adler)

Kongres je spremljala tudi ekipa RTV Slovenija, ki pripravlja poseben prispevek za oddajo Free spirit – samosvoji.  

Posnetek 1. slovenskega kongresa kraljic preobleke

Plastika Dynasty, Babsi Adler, Patricia Vulva, Vera Vulva, Viki (foto: arhiv Vera Vulva)

Na naslovni fotografiji: Babsi Adler (foto: Anemarija Planšak)

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov