Vabljene_i k sodelovanju v sklopu projekta Prisotnost skupnosti

V sklopu projekta Prisotnost skupnosti pod okriljem Galerije Škuc mladi umetniki vabijo k sodelovanju. 

Z vašo pomočjo želimo dokumentirati zgodbe in spomine, ki se navezujejo na kvir prostore. Kje ste se smejale_i? Kje jokale_i? Jezile_i? Kateri prostori so za vas bili ali so še vedno pomembni? Kaj se je tam zgodilo? Kaj zbudi te spomine?

Vabimo vas, da svoja občutja in spomine delite v obliki intervjuja oziroma v obliki, v kateri se boste počutile_i bolj prijetno in varno. V kolikor želite, boste to lahko storile_i tudi anonimno.

Hkrati vas vabimo, da projektu donirate kakršnokoli gradivo povezano s svojo zgodbo; naj bodo to slike, predmeti ali karkoli drugega, kar vas veže na vašo zgodbo.

Tekom raziskovanja želimo vzpostaviti prostor, kjer je možno deliti svoje izkušnje, specifično povezane s prostori. Cilj projekta je doseči vidnost kvir zgodb, normalizacijo naših življenj ter arhiviranje nevidnih zgodb. 

Zbrane zgodbe bomo predstavile_i v spletnem projektu kjer bodo na interaktiven način vaše zgodbe v prirejeni obliki dostopne na ogled širši javnosti. S takšnim načinom želimo utrditi prisotnost kvir življenj in prostorov v našem mestu in vsem kvir osebam pokazati, da je naša skupnost močno prisotna. 

Za sodelovanje pri projektu nam pišite na: kvirlab.skuc@gmail.com

Veselimo se vaših zgodb,

Mlade_i raziskovalke_ci

Nuka Horvat, Tamara Mihalič, Danko Ostojić, Monika Zupin


Kvir lab je del projekta Mladi in prihodnost LGBTQIA+skupnosti, ki se izvaja v okviru programa Erasmus+, sofinanciranega s strani Evropske unije.

Program Galerije Škuc podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov