Majska kraljica 2024

“Majska kraljica 2024” – edinstveno tekmovanje za drag kraljice in kralje v Sloveniji je letos potekalo na treh izjemnih večerih: v petek, 10. maja, in soboto, 18. maja, v klubu Tiffany, ter v nedeljo, 26. maja, v baru Zorica (Lok4cija), kjer je bila okronana letošnja zmagovalka.

Na letošnjem tekmovanju so se predstavile tri zelo različne drag performerke, ki so iz tedna v teden dokazovale svojo zaslužnost naslova “Majska kraljica 2024”. Zmagovalko pa so poleg strokovne komisije izbirali tudi obiskovalci_ke, ki so se nam v maju 2024 pridružili_e in podprli_e svojo favoritko.

Na finalnem, tretjem, večeru izbora je strokovna komisija skupaj z obiskovalci_kami razglasila zmagovalko, ki je v seštevku vseh treh večerov prejela največje število točk. Naziv Majska kraljica 2024 je tako pripadel Kitki Dinamitki

Majska kraljica 2024 – Kitka Dinamitka (foto: Vanda Stubelj)

Novi Majski kraljici iskreno čestitamo, prav tako pa tudi ostalima sodelujočima, saj so prav vse v treh izjemnih večerih pokazale odlično in zelo raznoliko produkcijo, ki bo nedvomno prispevala k nadaljnjemu razvoju in kvaliteti drag kulture pri nas.

Predstavitev letošnjih kraljic

Sodelujoče kraljice: Akira VeKitka Dinamitka, Noah Fence

Akira Ve

Kitka Dinamitka

Noah Fence

Foto utrinki prvega tekmovalnega večera

Kraljice so se na prvem večeru predstavile_i v kategoriji “Born naked” v svojih opravah, ki spominjajo na njihovo prvo inspiracijo za drag. Izziv večera je bila njihova predstavitev talenta, ki ni lipsync. Tako se je Noah Fence predstavila z odličnim petjem v živo, Kitka Dinamitka svojo poezijo, Akira Ve pa nam je spekla burek.


Foto utrinki drugega tekmovalnega večera

Kraljice so se na drugem večeru predstavile_i v kategoriji “Monochromatica” v svojih opravah, ki so bile striktno ene barve (dovoljeni so bili le različni odtenki te barve). Barve so bile določene s predhodnim naključnim žrebanje. Tako se je Noah Fence predstavila v zeleni barvi, Kitka Dinamitka v rjavi, Akira Ve pa roza barvi. Poleg tega so kraljice nastopile še z lipsync točko, ki najbolje uprizarja/opiše dodeljeno barvo.


Foto utrinki tretjega, finalnega večera

Kraljice so se še zadnjič predstavile publiki na finalnem večeru “EXTRA! EXTRA!”. Na modni pisti so kot dragulji zasijale v svoji najboljši opravi, vredni naslovnice prav vsake revije. Občinstvu so postregle s svojimi finalnimi performansi oziroma lipsync točko po lastnem izboru. Naziv Majska kraljica 2024 je tako pripadel Kitki Dinamitki


Oblikovanje promocijskega materiala: Jakob Golob

Snemanje in oblikovanje videa: Vanda Stubelj

Majsko kraljico 2024 organizirajo Klub Tiffany, Društvo ŠKUCPink. The Underground in kraljice.


Nagrado za zmagovalko izbora za Majsko kraljico 2024 bosta poleg Kluba Tiffany prispevala tudi kolektiv Pink. The UndergroundSavna District35 in Klub K4/Zorica.


Objava je bila nazadnje posodobljena 31. 5. 2024 ob 12:00.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov