Podeljene so Zlate Tifanije 2024!

V soboto, 20. 4. 2024, je Akademija Tiffany podelila Zlate Tifanije 2024. Skupaj z LGBT+ javnostjo se zahvaljujemo vsem nominirancem_kam za njihovo vidno delo in prispevek k življenju LGBT+ skupnosti. Posebne čestitke pa gredo vsem nagrajencem_kam, ki jim je LGBT+ skupnost s svojimi glasovi dodelila zlate kipce.

Zlate Tifanije slavijo dosežke LGBT skupnosti in posameznikov_ic, skušajo obujati spomin na preteklo leto in izpostaviti dogodke in osebe, ki so nam najbolj ostali v spominu, v vseh različnih plemenih, ki tvorijo živahno in barvito življenje LGBT skupnosti.

Jubilejna 10. podelitev Zlatih Tifanij je v gala dvorani Galerije Škuc gostila Tajnica Lezbične mafije, Urška Sterle, ki jih je s svojo igrivostjo in brez dlake na jeziku podeljevala tako kot si je to zamislila Akademija Tiffany. 

Zlate Tifanije 2024 je oblikoval in izdelal Miha Satler, sicer po idejni predlogi Dušana Pisića.

Nastopili so: Crystal Queer Choir, Anđa Rupić, Vera Vulva in Kitka Dinamitka.

Fotograf: Simao Bessa

Še enkrat iskrene čestitke nagrajencem_kam 10. Zlatih Tifanij.


Nagrajenci_ke Zlatih Tifanij 2024 so:

LGBT+ osebnost leta: Salome

Naj DJ: Ptujsko Dekle

Zlata muza: Trafika Čik Kunt

Naj žurerka: Vera Vulva

Naj kelnarca: Ana Vukšinič (Pritličje)

Tračarica leta: Vera Vulva

Škandal leta: Salome v Hraniteljevi obleki na premieri padla z odra.

Prodor leta: The House Laboratory

Umetniški dosežki: Iznenada Salome

Ambasadorka leta: Grayson

Drama Queen: Mentalika

Vplivnica leta: Jenna Dick

Fleur de Tiffany: Karmen Daš

Naj dogodek: 39. festival LGBT filma

Naj žur: Pust v Tiffaniju

Zlata Tifanija za posebne zasluge za skupnost: vsem, ki ste v zadnjih 40 letih z izpostavljanjem v javnem prostoru poskrbeli, da je naša kultura danes javna in ponosna!

Obrazložitev:

Akademija Tiffany vsako leto podeli Zlato Tiffanijo za posebne zasluge za skupnost. Ta kategorija je izvzeta iz javnega glasovanja. Je poklon in sporočilo Akademije Tiffany, skupnosti.

Zavedamo se, da se mnogim po svetu prostori svobode do ljubezni, do sobivanja, do izražanja še danes močno krčijo. Zavedamo se preteklih bojev za enake pravice in dejstva, da so bila življenja lokalnih neheteronormativnih oseb zgodovinsko mnogokrat izbrisana. 

Zato se zahvaljujemo vsem, ki ste v zadnjih desetih letih sodelovali v Zlatih Tifanijah in se s svojimi imeni izpostavili. V tem desetletju, ste pomagali ne le zgraditi prireditev Zlatih Tifanij, ampak ste se tudi izpostavili kot del LGBT+ skupnosti in tako širši javnosti pokazali kako široka in raznolika skupnost smo. 

Pridružili ste se vsem tistim, ki že 40 let skozi organizirano LGBT+ družbeno gibanje skrbijo, da je naša skupnost slišana in vidna. 

Akademija Tiffany poklanja Zlato Tifanijo za posebne zasluge vsem, ki ste v zadnjih 40 letih z izpostavljanjem v javnem prostoru poskrbeli, da je naša kultura danes javna in ponosna! Naša skupnost pa solidarna in močna! Gibanje LGBT+ skupnosti pri nas je s svojo odkritostjo in neustrašnostjo pred družbeno stigmo dokazalo, da se svet in družba lahko spremenita na bolje!

Letošnjo prireditev so pripravili: Dušan Pisić, Jernej Škof, Miha Bizjak, Jan Vasiljevič, Miha Satler, Luka Velički

Akademija Tiffany se še posebej zahvaljuje Galeriji Škuc, Kovrđavi, Matjažu Končina in Maji Pahor.

Več fotografij v galeriji

In na našem FB profilu: ALBUM 1 in ALBUM 2

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov