Podeljene so Zlate Tifanije 2023!

V soboto, 15. 4. 2023, je Akademija Tiffany podelila Zlate Tifanije 2023. Skupaj z LGBT+ javnostjo se zahvaljujemo vsem nominirancem_kam za njihovo vidno delo in prispevek k življenju LGBT+ skupnosti. Posebne čestitke pa gredo vsem nagrajencem_kam, ki jim je LGBT+ skupnost s svojimi glasovi dodelila zlate kipce.

Zlate Tifanije slavijo dosežke LGBT skupnosti in posameznikov_ic, skušajo obujati spomin na preteklo leto in izpostaviti dogodke in osebe, ki so nam najbolj ostali v spominu, v vseh različnih plemenih, ki tvorijo živahno in barvito življenje LGBT skupnosti.

9. podelitev Zlatih Tifanij je v gala dvorani kluba Tiffany gostila Tajnica Lezbične mafije, Urška Sterle, ki jih je s svojo igrivostjo in brez dlake na jeziku podeljevala tako kot si je to zamislila Akademija Tiffany. 

Zlate Tifanije 2023 je oblikoval in izdelal Miha Satler, s pomočjo pridnih rok Monike Zupin, sicer po idejni predlogi Dušana Pisića.

Nastopili sta: Vera Vulva in Divača Devin

Fotografinji: Monika Zupin in Petra Hrovatin

Še enkrat iskrene čestitke nagrajencem_kam 9. Zlatih Tifanij.


Nagrajenci_ke Zlatih Tifanij 2023 so:

LGBT+ osebnost leta: Lia Bordon

Naj DJ: Lara Lens

Zlata taška: Trafika Čik Kunt

Naj Žurerka: Vera Vulva

Naj kelnarca: Jay iz Pritličja

Tračarica leta: Marijo Zupanov Županova

Škandal leta: Nevedni varnostnik s plesišča odstranil topless obiskovalca, ki ga je razburjena ekipa kluba Tiffany kmalu zatem zvlekla nazaj.

Prodor leta: Jaka & Maks Dolinšek

Umetniški dosežki: Film LGBT SLO 1984 (Prelomen filmski projekt, ki je upodobil razvoj LGBT gibanja v Sloveniji)

Ambasadorka leta: Mentalika

Drama Queen: Andrej Škof Uzar Bucket

Vplivnica leta: Jenna Dick

Fleur de Tiffany: Vera Vulva

Naj žur/družabni/glasbeni dogodek: Festival LGBT filma 2022

Zlata Tifanija za posebne zasluge za skupnost: LGBT aktivisti, ki so pripomogli k izenačitvi pravic istospolno usmerjenih parov

Obrazložitev:

Akademija Tiffany vsako leto podeli Zlato Tiffanijo za posebne zasluge za skupnost. Ta kategorija je izvzeta iz javnega glasovanja. Letošnja podelitev Zlatih Tifanij je prva po koncu pandemije. Kljub prepovedi stikov, smo skupaj dokazali, da naša skupnost in kultura premoreta toliko povezanosti, da smo se iz nje vrnili še močnejši! Še močnejši, da nadaljujemo svojo pot k enakopravnosti. Doma in po svetu se LGBT skupnost še vedno sooča z nasiljem ter željami po cenzuri naše kulture in naše vidnosti. Ampak želja po enakopravnosti je močnejša in vedno več ljudi po svetu ceni raznolikost. Akademija Tiffany se je letos odločila podeliti Tifanijo za posebne zasluge za našo skupnost –  mejniku LGBT aktivizma – izenačitvi družinskih pravic za vse. Še posebej velika čast pa je, da jo je v imenu vseh, ki so k temu prispevali prevzel borec za človekove pravice in prva razkrita LGBT oseba, ki je bila izvoljena na mesto ministra vlade Republike Slovenije – Simon Maljevac!

Letošnjo prireditev so pripravili: Dušan Pisić, Jernej Škof, Miha Bizjak, Jan Vasiljevič, Miha Satler, Luka Velički

Akademija Tiffany se še posebej zahvaljuje Galeriji Škuc, Maji Pahor in klubu Monokel za izposojo opreme.

Več fotografij

Fotografije v boljši ločljivosti na naši FB strani: Album 1 in Album 2.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov