Ostro proti nasilju na Paradi ponosa Maribor

Izjava za javnost s pozivom pristojnim institucijam ob nasilju po Paradi ponosa v Mariboru

V Društvu ŠKUC pozdravljamo pogum mariborske LGBT skupnosti in obsojamo zahrbtni nasilni napad na aktivista, ki se je zgodil po paradi ponosa v Mariboru. Prav tako obsojamo transparente, ki javno pozivajo k izgonu LGBT ljudi v ZDA ali slogane kot so anti-LGBT, ki smo jih videli v članku medijske hiše Večer. Ti pozivi so v osnovi proti družbeni. Lezbijke, geji, biseksualci_ke in transpolne osebe so ljudje kot vsi ostali in jim pripadajo enake pravice do dostojnega življenja. 

Čemur smo bili priča v Mariboru je pogrom nad manjšino, ki si prizadeva za življenje brez diskriminacije, za pravico ljubiti in biti ljubljen. Tudi v javnem prostoru. Podobno kot lahko heteroseksualni ljudje izražajo svojo naklonjenost v javnem prostoru, bi ta pravica morala pripadati tudi LGBT ljudem. Vsa dejanja, ki temu nasprotujejo so proti družbena. Pozivamo Mestno občino Maribor, da stori vse v svoji moči, da zagotovi dovolj sredstev za programe, ki bodo podpirali raznolikost in sprejemanje le te v Mariboru. 

Pozivamo tudi Policijo, da nemudoma sproži vse postopke in naredi vse v svoji moči, da v skladu z zakonodajo poišče in preganja napadalce kot tudi druge osebe, ki so napade spodbujale s sovražnim govorom. Pozivamo tudi predstavnike izvršne oblasti, da nasilje nemudoma obsodijo.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov