Kabaret Tiffany pred ŠKUCem

V torek, 28. julija, je v okviru festivala Dobimo se pred Škucem, nastopila ekipa Kabareta Tiffany. Dobro uro programa so uspeli konceptualno sestaviti kljub oteženemu delu v letu 2020, ko so sicer načrtovali popolnoma novo produkcijo, a jim jo je zagodila in preprečila epidemija novega koronavirusa. Prav iz tega razloga so s svojim nastopom želeli opozoriti na to noro, še vedno trajajoče, leto 2020. Vojaški spopadi ob začetku leta, kasneje polovica sveta v plamenih, epidemija še vedno ruši naša življenja in politiki se meša (bolj kot običajno) … In njihov odgovor na vse to je bil jasen, boriti se naprej in pokazati sredinec vsakdanjosti, kar pa jim je vsekakor dobro uspelo.

Tokratno predstavo so iz notranjosti preselili na glavni oder festivala pred Galerijo ŠKUC, na sam Stari trg in jasno sporočili, tukaj smo, smo del te družbe in nikamor ne gremo. Njihov tokratni program, nekaj točk je bilo do perfekcije nadgrajenih, videli pa smo tudi nekaj novih obrazov in performansov,  sklenjenih v konsistentno celoto, je občinstvo sprejelo z navdušenjem, nemara tudi zato, ker so skozi svoje točke izražali neodobravanje politiki omejevanja in skrivanja ter pomembnost kulture in njenega ustvarjanja, še posebej v težavnih razmerah. Pomembno je izpostaviti, da je bila odločitev za izvedbo predstave na prostem v centru Ljubljane, zelo drzna, tako za izvajalce kot za organizatorja, izkazala pa se je za edino pravilno in dobro sprejeto v starem mestnem jedru.

Napetost predstave pred Škucem se je stopnjevala od začetka, že s samim zelo posrečenim pozdravom in napovedjo Angelce iz Valburge, dosegla nek vrhunec s pesmijo The Ladies who Lunch s solo vokalom v živo ter točko Otuđenost (Hate – TseSho) z jasno politično konotacijo, in nas do zadnje pesmi s pomenljivim naslovom Don’t Stop Me Now (Queeen) ni pustila ravnodušnih.

Kabaret Tiffany v prihodnosti obljublja periodično pojavljanje v galeriji ŠKUC, naslednje poletje pa ponovno na prostem na glavnem odru festivala Dobimo se pred Škucem.

Foto: arhiv ŠKUC

Letošnji Kabaret Tifanny pred ŠKUCem so pripravili:  Babsi Adler, Petra HD, Larisa Pukšič, Anđa Rupić, Olja Grubić, Jernej Škof in Angelca iz Valburge.

Foto (naslovna): Sunčan Stone

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov