Adijo stigma

Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu je bila predstavljena interaktivna izkušnja v navidezni resničnosti z naslovom Adijo stigma, ki so jo zasnovali pri nizozemski fundaciji Hello Gorgeous v sodelovanju s tržaškim ustvarjalcem vsebin v navidezni resničnosti Antoniem Giacominom.

Življenje z virusom HIV danes ni zgolj zdravstvena težava, ampak predvsem družbena ovira. Stigma ostaja ena največjih groženj kakovosti življenja ljudi, ki živijo s hivom. VR izkušnja Zbogom stigma je nastala zato, da lahko obiskovalci in obiskovalke sami čutijo, vidijo in slišijo, kako je biti javno stigmatiziran ali trpeti zaradi samostigme. Ustvarjalci projekta s to izkušnjo želijo prispevati k javni razpravi o kakovosti življenja oseb, ki živijo s hivom. Predstavitev in pogovor je organiziral Zavod za sodobno umetnost SCCA Ljubljana v sodelovanju s sekcijo Magnus Društva ŠKUC.

Objavljamo posnetek pogovora, ki ga je moderiral Jernej Škof in na katerem so sodelovali Brane Mozetič, Sebastjan Sitar, Leo Schenk in Antonio Giacomin.

Komentiranje ni mogoče.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov