Valentine Tanz: A glass of water

Podrobnosti

  • četrtek | 3. septembra 2015
  • 20:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

VALENTINE TANZ
Viharna sla utelešene milosti
predstavlja novo delo
Valentine Tanz
»Kozarec vode«

Klub Tiffany ob začetku nove sezone predstavlja novo predstavo Valentine Tanz! Vljudno vabljene_i k obisku.
Vstop je brezplačen, število sedežev je omejeno.

»Kozarec vode« je nova epizoda iz serije performansov Valentine Tanz. Valentine se loti izziva slave, lepote in bogastva. Vse to preprosto obremenjuje življenje slavne osebnosti! Tokrat se mora soočiti s pravim svetom zabave! Svet umetnosti, mode in pop kulture je krut in odvraten! Kako se bo Valentine spopadla s tem? Pridite in si oglejte njeno kozmično, a absurdno potovanje!

Performans gledalke_ce popelje na potovanje skozi čustvena in duhovna stanja Valentine Tanz, urbane šamanke, negovalke, vizionarske umetnice, kvir medija in strastne ljubimke. Valentine subtilno spreminja razpoloženja z menjavanjem tona svojih zgodb in šamanskih plesov. Bere astrološke napovedi občinstvu celi rane in daje svetlobo svetu, vendar v izjemno dramatičnem in histeričnem tonu. Uroči svet in zapleše v imenu svobode in prostosti. Predstava presega standardno nasprotje moški-ženska in obe vprašanji združuje v eno na meji družbenospolnega diskurza. Valentine igra igro, v kateri se spol najočitneje odraža v luči ljubezni in njenih eksistenčnih dilem. Obstaja v svojem svetu, ki je ranljivo izpostavljen javnosti – nima skrivnosti in deli svoje neuspehe, nesrečo in samoto. Z občinstvom ustvari skupnost kot ritual, s katerim bi odgovorila na naše eksistenčne izzive.

Njen androgini/genderfuck značaj in vse podrobnosti njene »totalne persone« – obleka, makeup, besedilo, gibanje in scenografija – predstavljajo »totalno kozmološko koreografijo«, ki združuje gledališko in plesno strast, aktualnost performativne umetnosti in sposobnost vizualnoumetniškega ustvarjanja podob, ki naposled vodi v proces drzne življenjske umetnosti.

Vala Tanz Show je eksperimentalni projekt, ki ga je ustvaril poljsko-ameriški duo Tomasz Foltyn/Valentine Tanz. Kot umetnika in aktivista ju zanima družbeno in politično telo kot neukrotljivi vidik odpora, nežnosti in milosti.

Projekt se je med februarjem in junijem 2015 predstavljal v gledališču Art Cafe Barakah v Krakovu, na Poljskem. Performans je gostoval tudi na 16. feminističnem in queerovskem festivalu Rdeče zore v Ljubljani in na festivalu Deuje Babe v Cerknem, Dwie Zmiany v Sopotu in na festivalu Queerovski maj v Krakovu.

koncept in koreografija: Tomasz Foltyn
glasba: Justyna Stasiowska
kostumografija: Marta Sala
produkcija: Aneta Żukowska

Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov