Ustanova: Sveti piling

Podrobnosti

  • nedelja | 9. aprila 2023 - ponedeljek | 10. aprila 2023
  • 23:00 - 05:00
  • Klub Tiffany & Monokel, Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Kvirovle_ci, biseksualke_ci, lezbijke in ostale disidentne legende, pozor!

Prvo nedeljo po prvi spomladanski polni luni masovna kvir agenda v široki kongregaciji praznuje vstajenje od vseh spon spola in spolnih usmerjenosti. Zavračamo rimokatoliško razlago sveta, normalizacijo in binarizem ter si jemljemo nazaj vstajenjsko nedeljo in razvratno praznujemo raznolikost in nepokorščino. Velika noč je KVIR.

V metelkovskih kvir katedralah Sv. Tiffanie in Sv. Monoklee bo potekal obred draga z gostjama Mentaliko in Karmen Daš, ogledale si boste lahko modernizirano križanje v obliki bondage nastopa v živo, za oltarjem bodo neposlušno pridigale članice Ustanove z gostjami večera: producentko, djko, kustosinjo in glasbeno novinarko Mary C iz Prage (Synth Library Prague), članico eastbloc antifascist sound alliance in soustanoviteljico skupine žensk in nebinarnih umetnic v zvočni in elektronski glasbi, imenovano Trigger; Nasty Nancy in knnz iz ekipe Nimaš izbire ter prvi Dj set drage kraljice Mentalike. Svoje neštete grehe boste lahko celo noč izpovedovale v spovednici, lahko kar sproti. Tekom večera bo občinstvo izglasovalo najboljši greh večera, ki bo nagrajen z doživljenjskim brezplačnim vstopom na vse dogodke Ustanove.

V imenu Ustanove, predrznih sestrà in Sv. Pilinga, amen (tako naj bo).

Pri vstopu v svet Svetega pilinga z Ustanovo obstajajo določena pravila:

Velja striktna ničta toleranca do seksizma, homo-/bi-fobije, transfobije, rasizma in ksenofobije! Consent/privolitev je obvezna pri vseh interakcijah med prisotnimi, če doživiš kakršnokoli nadlegovanje ali nasilje, prosimo, kontaktiraj awareness team ali osebje na šanku. Vse osebe, ki niste del kvir skupnosti, še posebej cis moške opozarjamo, da je to prostor namenjen FLINTA* osebam in da se temu primerno vedete.
*FLINTA = female, lesbian, intersex, nonbinary, trans, agender


▲ Ustanova ▲ 9. 4. 2023 ▲

▲ PRIŽNICA + SPOVEDNICA: bondage act, drag show, Mary C, Mentalika DJ set, Nasty Nancy (Nimaš Izbire), Orlando, balana, katcha, msn gf, Warrego Valles, Anásta ▲


PUŠCA NA VRATIH HOČE: 8 € < 0.00 > 10 €


Oblikovanje: msn gf


Organizacija: Ustanova [pod okriljem Zavoda PLC]


Program Kulturnega centra Q poleg lastnega vložka podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov