Tiffany ARTikulacija: Pogovor z umetnikom Xiyadiejem

Podrobnosti

  • četrtek | 31. januarja 2019
  • 20:00 - 22:00
  • Masarykova cesta 24 1000 Ljubljana

Vljudno vabljene_i na tretjo Tiffanyijevo ARTikulacijo. Tokrat bote lahko spoznali_e kitajskega umetnika Xiyadieja.

Xiyadie (1963) je kitajski umetnik, ki bo konec januarja gost v rezidenci ljubljanskega grafičnega bienala. Odraščal je v provinci Shaanxi, kjer se je priučil tradicionalnega izrezovanja in poslikavanja riževega papirja. Hitro je s klasične zgodovinske motivike prešel k homoerotičnim prizorom, kjer se človeška telesa prepletajo s cvetličnim svetom vrtov in z živalmi. Po letu 2000 se je preselil v Peking ter si nadel umetniško ime Xiyadie (kar pomeni sibirski metulj), se povezal z gejevsko subkulturo in počasi začel s svojimi izdelki segati tudi v tujino.

V pogovoru z Branetom Mozetičem bo predstavil svojo umetniško pot in seveda tudi svoja dela s projekcijami na platno. Pogovor bo potekal v kitajščini in slovenščini.

Dogodek organizira ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany)
Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana.

————————–————

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.
____________________

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov