Tehnopolis

Tehnopolis

Podrobnosti

  • sobota | 1. oktobra 2022 - nedelja | 2. oktobra 2022
  • 23:00 - 05:00
  • Klub Tiffany, Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Na tokratnem dogodku druge sezone Tehnopolisa v klubu Tiffany bodo vrteli Electrosaurus, LXS in Age Of Revolt, ki se bo predstavil z live actom.


AGE OF REVOLT aka Jakob Bekš

Glasbeni ustvarjalec, DJ in producent, ki se je za glasbo navdušil v zgodnjih najstniških letih preko punka, aktiven v ljubljanski elektronski glasbeni sceni od začetka tisočletja. Po izobrazbi grafični oblikovalec, dejaven tudi kot idejni vodja, promotor ter organizator dogodkov. Kot producent dejaven pod različnimi nadimki (Tha Disko Don, LSD Anarchist, 1983, TPROACH, Age of Revolt…), med drugim pri domačih projektih Chilli Space, Elektroliza, Gibanica, K4 Format, Stiropor.

Ključni projekti: 2001 – 2015….Scienceofuse – glasbeni kolektiv in založba (ustanovitelj, kreativni in idejni vodja, DJ). Glasbeni kolektiv, odgovoren za klubsko serialko Gumitwist ter glasbeno založbo Scienceofuse. Odskočna platforma za domače ustvarjalce, kot so E.B.King, Wichiwaka in Dulash der DJ. 2007 -…. Chilli Space – glasbeni kolektiv in založba (glasbeni producent, DJ) 2008 – 2016….Gumitwist – serija klubskih večerov (soustanovitelj in kreativni vodja znamke, DJ) Serija dogodkov elektronske plesne glasbe v Klubu K4 in širše, odgovorna zaštevilna premierna gostovanja svetovno znanih ustvarjalcev elektronske glasbe (A Guy Called Gerald, Alexander Robotnick, Morphosis, Legowelt, Octave One in mnogi drugi). 2011 – 2015….Spunk on Toast – glasbena skupina (soustanovitelj, kitarist, tekstopisec, aranžer) 2017 – …. Imaginary Radio Stations, glasbeni kolektiv in založba (ustanovitelj, kreativni in idejni vodja, DJ, producent) Glasbeni kolektiv, ustanovljen v Berlinu, odgovoren za istoimensko serijo glasbenih dogodkov v klubu Maze in širše, spletno podcast serijo, avtorske izdaje na lastni in drugih platformah.


ELECTROSAURUS

Skladatelj , aranžer, DJ in glasbeni producent. Svojo glasbeno pot je začel kot saksofonist v skupini MILADOJKA. Kot avtor in glasbeni producent so sledili glasbeni projekti: DARWA LP ( Abstract Reality Rec. – Los Angeles, New York), CLAIR AUDIENT LP (Duo s Petrom Miheličem), AGOTELA ( trio z Marjanom Crnkovičem in Jernejem Marušičem), ROTOR (Iztok Turk, Jani Hace…, Urban Torque rec. – London), URBAN DANCE INSTITUTION ( Peter Mihelič z house pevkama Shola Phillips, Lucy May Lubriani – Kidology Rec, Kinykimalinki Rec, NY Soul Rec,TRAXSOURCE RECORDS – London).

2017 je s sodelovanjem Petra Miheliča in Lede Bibič Faninger ustvaril glasbeno eksperimentalni projekt “SUPER STRINGS”, ki se navezuje na znanstveno teorijo super strun v vesolju.

Sedaj je aktiven član slovenskega elektronskega gibanja CHILLI SPACE, kjer izdaja svoje avtorske skladbe pod imenom ELECTROSAURUS, je član elektronskega glasbenega tria SPACE ORCHESTRA (Iztok Turk, Marjan Crnkovič) in dvojca skupine QUASAR (Sandro Šmarčan), ki so ubrali novo pot ustvarjanja z analognimi elektronskimi instrumenti z nastopi v živo.

Pod imenom ELECTROSURUS je nastopal kot DJ po več klubih in festivalih po Sloveniji in tujini, saj se je ob bok postavil že z mnogim znanimi imeni, kot so Inigo Kennedy, Donato Dozzy, Milton Bradley, DJ Pete aka Substance, …

Najnovejši projekt DJ Electrosaurusa je ustanovitev nove klubske scene “TEHNOPOLIS”, v klubu Tiffany , s katerim bi rad povezal ustvarjanje vseh slovenskih in tujih umetnikov v Tehno, dub Tehno in Deep Tehno sceni.


LXS aka Damir Ademi

Dj in producent iz Celja. Za Dj-janje ga je navdušil in predstavil Organon, s katerim je prvič obiskal klub K4 v Ljubljani. Kot Lexis vrtel glasbo Hard Techno. Začetki Dj – janja so bili v Mariboru, (Martin Krpan, Impulz),Celjska Cassablanca, kasneje selitev v Ljubljano, začetki druženja z Daniel Gloomy in stalni nastopi po Sloveniji (Fun Factory,K4 ,Lipa, itd.) Začetki izdajanja prvih plošč (Definition of Mayhem – Nemčija) za tem Cardiac Arrest, Beast music in pa prvi večji releaase na željo Dj Rush-a (Kne deep) Silent Noizz ep sledilo povabilo v špansko agencijo Trivial Musik (kasneje Cubbo).

Prvi nasopi v tujini, med njimi največ aktven v Španiji, Italiji ,Belgiji, Ukrajini, Hrvaški. Aktiven član ekipe Hardass techno (slo) pod katere je spadal event Massacrate ter festival Woodshock. Začetek projekta LXS. Kombination Research (the Advent), Patterns. Za tem izdaje na raznih domačih in tujih založbah. Tehnopolis (slo), Sigma5 (slo), Remm rec (slo), Vezotonik (slo), Kombination research (the Advent, uk), Phobiq (ita), Patterns (Nizozemska). Kompilacije: Škuc Tehnopolis, K4 Gibanica,

Festivali: Eco festival (slo), Code (Španija)

Klubi: Ambasada Gavioli, K4, Pekarna, Rog, ch0, Tiffany, Subsub, Swenak.


Dogodek se bo odvijal od 23. do 5. ure zjutraj.

Vabljeni!

TEHNOPOLIS TEAM.


▲ Tehnopolis ▲ 1. 10. 2022 ▲


Vstopnina / Entrance fee: 7 € < 0.00 > 9 €


Dogodek organizirata: Društvo ŠKUC in Zavod Omrežje s pomočjo MOL in MzK.


Program Kulturnega centra Q poleg lastnega vložka podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.


Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov