Srca v igri – predstavitev knjižne izdaje

srca v igri

Podrobnosti

  • četrtek | 9. septembra 2021
  • 19:00 - 21:00
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana
Lepo vabljene_i na predstavitev literarne antologije Srca v igri, ki je pravkar izšla pri MKC Maribor, ki s pričujočo knjižno izdajo obeležuje tudi dve desetletji mladinskega dela na področju gibanja LGBTQ+ v Mariboru. 

Predstavitev bosta izpeljala moderator Dejan Koban in urednik Tom Veber, na dogodku pa bodo z izbranimi besedili iz knjige nastopile_i avtorice_ji: Gregor Brdnik, Jaka Šoster, Lan Aidan Remec, Miha Pongrac, Nela Poberžnik, Nežka Struc, Veronika Razpotnik in Špela Setničar, 

Nastopili bosta tudi Klara in Laura Gajšek

Iz spremne besede Toma Vebra:

»Eden od glavnih namenov pričujoče publikacije je tako vsaj za centimeter premakniti skupnost LGBTQ+ iz odstavnega pasa margine proti avtocesti enakih možnosti. Morda se zdi ideja naivna, a iz idej se razvijejo dejanja in iz dejanj se razvijejo spremembe.


Dogodek poteka v soorganizaciji MKC Maribor, ŠKUC-Kulturnega centra Q/Kluba Tiffany in platforme za literaturo, zvočenje in performans IGNOR.


POMEMBNO:

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.

Udeležba je možna le ob izpolnjenem pogoju PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Upoštevajte priporočila NIJZ:
https://www.nijz.si/…/preprecevanje-okuzbe-z-virusom…


Program Kulturnega centra Q podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino, JAK in JSKD.


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov