Somrak bleščavih sprevržencev: Apokalipsa

ŠKUC – Kulturni center Q in Teater Tiffany

v okviru 40. obletnice društva ŠKUC predstavlja

SOMRAK BLEŠČAVIH SPREVRŽENCEV

Volume 2

APOKALIPSA

Somrak bleščavih sprevržencev se po celoletni turneji po Alpha Centauri in klubskem kartelu v središču Mlečne steze ponovno vrača na Zemljo in sicer direktno v Galerijo ŠKUC. Obogateni z novimi stvori in bitji se tokrat, pred prihajajočo apokalipso 2012, priklanjajo zemeljskemu občinstvu.

Somrak bleščavih sprevržencev je karneval, ki potuje po naši galaksiji in preseneča obiskovalce klubov od Xilgoba do vročega Merkurja. Doma iz velemesta Beznica, ki se nahaja na južni polobli Venere. V sodelovanju z zemeljskimi koreografi, intergalaktičnimi zombiji, ki se nepredvidljivo pojavijo v različnih časovnih obdobjih, večno mrtvimi princesami, bradatimi damami, Zemeljskim društvom vampirske superiornosti, posthumno in žarečo Marie Curie, Ljubljanskim gejevskim BDSM krožkom ter Teatrom Tiffany bodo po uspešni turneji svoj šov predstavili v Ljubljani.

Skupina Teater Tiffany je nastala pod okriljem kluba Tiffany, ki domuje v avtonomnem kulturnem centru Metelkova mesto. Skupina svojo ustvarjalno pot gradi na dolgi tradiciji performansa, kot izraza v queer in glbt skupnosti. Produkcije Teatra Tiffany zavzemajo forme kabareta in klubskih intervencij. V odziv na turbulentno leto 2012, katerega si lahko zapomnimo po grobih političnih napadih na queer in glbt skupnost, nastane drugi del produkcije Somrak bleščavih sprevržencev, ki je posvečen poslednjim dnem pred apokaliptičnim koncem sveta.

Nastopajo: Bitja, ki jih z zemeljskimi jeziki ne zmoremo opisati

Produkcija: Teater Tiffany
Kostumografija in scena: Atelier Indevin
Maska: Tinka Pobalinka in Emperatrizz
Fotografija: Antonio Per

Čas: petek, 28 september ob 22h

Kraj: Galerija ŠKUC, Stari trg 21

Predstavo so podprli Venera shop d.o.o., Društvo ŠKUC in Klub Tiffany

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov