Rdeče zore 2017: predavanje “Intima tovarišev in tovarišic na Kitajskem – anarhistični uvidi in kvir gibanje”

Podrobnosti

  • sobota | 11. marca 2017
  • 18:00 - 23:59
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Na mednarodnem feminističnem in kvirovskem festivalu Rdeče zore že tradicionalno sodeluje tudi ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany). Tudi letos je tako, zato vas Kulturni center Q vabi, da se med 4. in 8. marcem 2016 udeležite tega odličnega festivala.
Še prav posebno pa ste vabljene_i na dogodke, ki se bodo odvijali v samem Kulturnem centru Q!

Predavanje: Intima tovarišev in tovarišic na Kitajskem – anarhistični uvidi in kvir gibanje (SLO/VB)
Sobota, 11. marec, 18:00

Kratek sprehod po zgodovini Kitajske v luči imperialističnih vdorov v 19. in 20. stoletju kaže na globoke družbeno-politične spremembe v razvoju ene izmed velikih svetovnih velesil. Koncept posameznikove ali družinske intimnosti na Kitajskem se je preobražal pod prevladujočim vplivom Zahoda in pod vplivi predmodernih konceptov družine ter poroke. Da je z roba razgled lepši, bo pokazal tudi pregled anarhistične kitajske misli v navezavi na nenormativne standarde intimnih razmerij, bodisi pri različnih družbenih konvencijah o porokah, družini, spolih kot tudi pri sodobni kvir teoriji v rokah anarhističnih mislecev, med katerimi nekateri zagovarjajo koncept anti-ljubezni.

Miha Fugina – Po odhodu iz rodnega Maribora, se je Miha v Ljubljani učil filozofije in sinologije ter po študiju na Filozofski fakulteti odšel po nova znanja o kitajski politični filozofiji, anarhizmu in teorijah spola ter spolnosti na London School of Economics (LSE), kjer še zdaj guli akademske klopi.

V angleškem jeziku. Vstop prost.

Celoten program festivala.

Vabljene_i!

Dogodek podpirajo Rdeče zore, ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) in Mestna občina Ljubljana.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov