Party boi: Black diamonds in ice castles

Party Boi

Podrobnosti

  • četrtek | 17. septembra 2020
  • 19:00 - 22:00
  • Masarykova cesta 24, 1000 Ljubljana

Vljudno vabljeni na ogled filma Party boi: Black diamonds in ice castles in pogovor preko spleta z režiserjem Michaelom Riceom v četrtek, 17. septembra, ob 19. uri. Število mest na dogodku je omejeno zaradi zagotavljanja omejitev širjenja COVID-19, zato vas lepo prosimo, da svoj prihod na filmski večer potrdite tako, da nam pišete na email: kulturnicenterq@gmail.com

Veseli bomo vašega obiska!


Party boi: Black diamonds in ice castles je nagrajeni dokumentarni film, ki nas popelje v svet odvisnosti in uporabe metamfetamina med temnopoltimi pripadniki LGBTQ skupnosti v ZDA. Party boi je prejel številna odlikovanja, vključno z najboljšim igranim dokumentarnim filmom na prestižnem festivalu Pan African Film v Los Angelesu, nagrado za odličnost na področju filma in zagovorništva župana Baltimorja, Benarda Younga, ter leta 2018 nagrado Black pride heritage mesta New York. Party boi je gostoval v 38 mestih po ZDA, v mednarodnem merilu pa je imel razprodane projekcije v mestih kot so Manchester, London, Toronto in Pariz.

Party boi: Black diamonds in ice castles se osredotoča na zasvojenost z metamfetaminom v skupnosti temnopoltih LGBTQ oseb v ZDA in raziskuje epidemijo drog, ki z zaskrbljujočo hitrostjo vpliva na življenje milenijskih temnopoltih in latino gejev. Dokumentarni film se osredotoča na nujnost normalizacije in destigmatizacije pogovorov o preventivnih metodah za obvladovanje hiva/aidsa, izpostavlja pa tudi zgodovinska dejstva o pojavu »underground« kulture, ki je po svetu znana kot »ballroom« scena.


MICHEAL RICE je nagrajeni filmski ustvarjalec, producent, koreograf ter filmski in gledališki režiser. Njegova vizija je osvetliti in v osrednji družbeni diskurz prinesti brezkompromisne zgodbe in avtentična umetniška dela temnopoltih gejev in cis milenijcev. Rice ima več kot deset let izkušenj z delom na različnih razvedrilnih platformah od televizije do regionalnega gledališča. Njegov prvenec dokumentarni film Party boi: črni diamanti v ledenih gradovih je sprožil polemiko, razpravo in prepotreben dialog med urbanimi LGBTQ skupnostmi, ki se soočajo z zlorabo substanc, odvisnostmi od opioidov in okužbo s hivom. Michealove zbirke niso le umetnost, ampak steber aktivizma izza objektiva.

Spletna stran: partyboidocumentary.com

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Dogodek je del serije pogovorov o kemseksu in poteka v okviru programa »Ustavimo HIV«, ki ga izvaja Društvo ŠKUC (sekcija ŠKUC Magnus) s podporo Ministrstva za zdravje in Mestne občine Ljubljana.

Več informacij o kemseksu je na voljo na spletni strani www.kemseks.si


POMEMBNO:

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.

Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si razkužite roke.

Upoštevajte priporočila NIJZ dostopna na povezavi:
Preprečevanje okužbe
Priporočila za obiskovalce

ŠKUC - Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.

Kulturni center Q
ŠKUC

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov