festival Parada ponosa 2016: FORUM\ ‘ME NISMO NIČ OD TEGA’: L V LGBT

Podrobnosti

  • petek | 10. junija 2016
  • 20:00
  • Masarykova 24, 1000 Ljubljana

Letošnji festival Parada ponosa poteka od ponedeljka, 6. junija, do vrhunca, Parade ponosa, ki se bo zgodila v soboto, 18. junija.

Homoseksualna revolucija je predstavljala predvsem boj za artikulacijo identitete in boj za njen obstoj v družbi brez nasilja. Lezbično-feministična revolucija je dolgo potekala vzporedno z gejevsko ali s transspolno in stiki med njimi nikakor niso potekali brez konfliktov. Znane so besede Rite Mae Brown, da Stonewall ni naredil za lezbijke nič, in znan je spor Radicalesbians s Street Transvestite Action Revolutionaries. Dandanes so kratki stiki nevidni in skorajda zamolčani pod okriljem enotne označbe LGBT, ki naj bi med drugim vsebovala tudi predpostavko, da je homofobija unitaren boj. Pa ni. Lezbijke smo vselej nezadovoljne in imamo svoje razloge.

O njih in o različnih pogledih na lezbično vključenost in izključenost bodo spregovorile: Eva Gračanin (dolgoletna sodelavka društva Legebitra), Nina Hudej (programska vodja kluba Monokel in Pritličja), Simona Muršec (predsednica društva Parada ponosa), Tadeja Pirih (koordinatorka ŠKUC-Kulturnega centra Q in kluba Monokel v l. 2010), Vera Kurtić (izvršna koordinatorka organizacije Ženski prostor).

Celoten program lahko spremljate na spletni strani Ljubljana Pride ali na Facebook strani.

Dogodek v Klubu Tiffany podpirata Mestna občina Ljubljana in Galerija Alkatraz.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov