Lucija Jankovec: Moments in Between (odprtje razstave)

Lucija Jankovec: Moments in Between

Podrobnosti

  • četrtek | 8. julija 2021
  • 19:00 - 21:00
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana
Vljudno vabljeni_e na odprtje razstave Lucije Jankovec, Moments in Between (2021).

/ Poezija in ilustracije /

Tehnika: sitotisk, vezenina, poezija, ilustracija

Material: tekstil

Delo je poetični skupek preteklih ljubezenskih odnosov. 

Je spominjanje na pretekle ljubezni, ki so na površino prišle tekom osamitve, ki je nastala kot posledica svetovne pandemije.

Skozi poezijo in ilustracijo sem upodobila svoje doživljanje sveta, ki se je nenadoma čez noč spremenil. Odnosi se mi še nikoli niso zdeli tako oddaljeni. Tehnologija težko substituira fizični bližini, dotiku in prisotnosti. Skozi ročno delo – vezenje – sem se tudi sama povezala z samim materialom. Skozi besedo in ilustracijo – jezik, ki nam je vsem zelo poznan in skupen – sem upodabljala svet osamljenosti, oddaljenosti medčloveških src in odnosov, ki se mi v preteklosti niso zdeli, da so lahko del življenjskih prioritet. 

IG: @ljankof

Tehnična pomoč: RogLab


Lucija Jankovec, mag. akademska oblikovalka tekstilij in oblačil, NTF, UL.

Od leta 2018 ima aktivni status samozaposlene v kulturi in deluje na področju tekstilne in vizualne umetnice in kot samostojna multidiciplinirana oblikovalka. Njena umetniška in oblikovalska dela so redno predstavljena doma in v tujini. Za svoja dela je prejela številne nagrade in priznanja. Delo Moments in Between je sočasno predstavljeno tudi na mednarodnem festivalu sodobne umetnosti Festival de Arte : Distance, Lanzarote. Delo je tudi njeno prvo javno delo, ki pripoveduje o lezbični tematiki.


POMEMBNO:
Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.

Za obisk prireditve veljajo pogoji PCT.

Upoštevajte priporočila NIJZ:
https://www.nijz.si/…/preprecevanje-okuzbe-z-virusom…


Dogodek podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana ter Urad Republike Slovenije za mladino.


ŠKUC– Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov