Ljubišče

Ljubišče

Podrobnosti

  • četrtek | 15. julija 2021
  • 20:00 - 22:00
  • Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana
Ljubišče – zbirka zgodb z delavnic LGBTQ skupinskega trash pisanja

“Sredi noči se je zbudila. Nekaj je bilo v zraku – gnila jajca? Antifeministična godlja? Vodikov sulfid! Pogledala je skozi okno. Pol lezbičnega naselja je drlo proti glavnemu trgu. Nekaj je moralo biti narobe z lezbičnim barom ali s previjalnico otrok ali z Venera shopom.”

“Bili sva čudovito samonapredujoče bitje, ki je bohotno vzhajalo proti nebu in precej očitno neizmerno uživalo v samem sebi.”

Vroče vabljene_i na predstavitev zbirke zgodb Ljubišče, ki bo v četrtek, 15. 7. 2021 ob 20.00 na vrtu Kluba Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q) na Metelkovi.

Ljubišče je knjižica zabavnih, odpiljenih, burnih, seksualno osvobojenih zgodb, žanrskih eksperimentov in besednih iznajdb. Zgodbe so nastajale na delavnicah skupinskega LGBTQ trash pisanja, ki je potekalo po nadrealističnem načelu “slastnega trupelca” in porodilo mnogo lezbičnih, nekaj gejevskih, kvirovskih in medvrstnih zgodb. Te se ne ozirajo na pravila, bonton in moralo.

Brale_i in komentirale_i jih bodo njene ustvarjalke_ci.

Vabljene_i!

Knjižica je izšla v sklopu 10. obletnice delovanja Lezbično-feministične univerze leta 2020, svoj izvod pa si lahko priskrbite za prostovoljni prispevek.


POMEMBNO:
Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.

Za obisk prireditve veljajo pogoji PCT.

Upoštevajte priporočila NIJZ:
https://www.nijz.si/…/preprecevanje-okuzbe-z-virusom…


Dogodke Kulturnega centra Q podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino, JSKD in JAK.


ŠKUC– Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.


Naše dejavnosti lahko podprete z donacijami na različne načine.

Za vašo podporo se iskreno zahvaljujemo.

 

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov