LFU – Študijski bralni krožek in glasbeni večer

Lezbično-feministična univerza

vas vabi v petek, 14.10.2011, od 19.00 naprej v ŠKUC-Kulturni center Q (klubu Tiffany)od 19.00 naprej na študijski bralni krožek.

Brale in pogovarjale se bomo o izvrstnem članku Lilijane Burcar »Post-feminizmi v službi neoliberalnega ´humanizma´: obstranjevanje kritične refleksije in delegitimacija družbeno-političnega boja«, ki je izšel v reviji ProFemina, ur. Petrović J., Arsenijević D., 2011.  Članek govori o (neo)liberalizmu in njegovih ključnih institucijah, ki si prisvajajo in poljubno spreminjajo feministične koncepte glede na t.i. »razvite države« in »države v razvoju«, hkrati pa izvajajo re-patriarhalizacijo in izničenje vseh gibanj za socialno pravičnost; govori tudi o politiki gender mainstreaminga v Evropski uniji in posledicah premika ter ustoličenja feminističnega gibanja v nevladnih organizacijah.

Zatem bomo nadaljevale s postavljanjem infrastrukture za časovno banko in izmenjevalnico.

od 21.00 naprej – Glasbeni večer: Pauline Oliveros

Pauline Oliveros (1932) je ena najpomembnejših skladateljic 20. stoletja, ki je v toku svojega drznega in pomembnega ustvarjanja postavila temelje lezbične, ginecentrične in feministične glasbe. Poslušale in odzivale se bomo na njene skladbe s prelomnih albumov Sonic meditation (1974) in Deep listening (1989) ter sodobnejše glasbe z albumov Crone music (1996), No mo (2001) in The roots of the moment (2006).

Ob tem vas vabimo na skupinski ogled treh dogodkov in druženje 9.10. in 10.10.2011.

Več informacij o vseh dogodkih na LFU.

Vabljene!

Za tekst pišite na naš e-mail naslov lezfemuniverza@gmail.com. Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim.

Dogodka podpirajo ŠKUC-Kulturni center Q, MOL – Urad za mladino in MOL – Urad za socialo.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov