LFU – Lezbični kinoklub

Lezbično-feministična univerza

vas vabi na Lezbični kinoklub, ki bo v torek, 17.12.2013 ob 19.00 v klubu Tiffany, AKC Metelkova.

Ogledale si bomo izbor s kompilacije kratkih filmov »Doris«. Doris je neodvisna filmska mreža, ustanovljena leta 1999 na Švedskem. V njej sodelujejo profesionalne producentke, scenaristke, režiserke, igralke in druge ustvarjalke v filmski umetnosti, ki skušajo raziskovati in spreminjati stereotipe o ženskah in moških na filmu.

Doris film naslovnica

Ustvarjalke v kolektivu Doris film prakticirajo še malce razširjen »test Alison Bechdel« oz. »manifest Doris«: scenarije morajo napisati ženske; v filmih mora glavno vlogo igrati ženska; vsa ustvarjalna, vodstvena mesta morajo zavzemati ženska in originalno filmsko glasbo morajo skladati ženske.

Doslej so ustvarile 8 kratkih filmov, ki so jih izdale na kompilaciji Doris. Aktivno izvajajo tudi filmsko vzgojo v švedskih šolah in predstavljajo svoje delo na mednarodnih festivalih. Njihova predstavitev je dostopna tudi v posnetku oddaje Sektor Ž (RŠ).

Po projekciji sledi globinsko lezbično in feministično branje filmčkov.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov