LFU: Delavnica Female-to-Femme

Lezbično-feministična univerza

vas vabi na delavnico preobleke, oblikovanja, fotografije in samoodkrivanja Female-To-Femme (FTF), ki bo

v nedeljo, 27.2.2010, ob 18.00 v klubu Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q).

claude-cahunmarcel-moore

(foto: Claude Cahun in Marcel Moore, 1920-30ta)

Lezbični šik v popularni kulturi je posrkal lezbijke v postmoderno feminilnost. Feministke tretjega vala menijo, da je to dandanes osebna izbira vsake posameznice in da ne kodira samo t.i. prave ženske, temveč svobodno, neodvisno posameznico. Kaj feminilnost pravzaprav je in kako se spreminja skozi čas? Ali feminilnost kodirajo zgolj petke, mejkap, krilo in dolgi lasje? Kakšne oblike nadzora prinaša? Kakšen odnos imamo do nje lezbijke? Kakšen je odnos med femicami in feminilnostjo? Zakaj femice lahko naletijo na slabše sprejemanje na sceni?
Lezbijke smo se feminilnosti doslej upirale s posegi in igranjem z maskulinostjo, kot so npr. kralji preobleke. Vendar je vseprežemajoča feminilnost tisto še neodkrito polje boja, direktnega prilaščanja, sprevračanja in subverzije.

Na delavnici Female-To-Femme se bomo igrale s feminilnimi vizualnimi kodi, kot so obleka, geste, mimika. Preigravale bomo vloge, medosebne odnose, čustva, eksperimentirale z našim vedenjem v intimnosti, pred ženskim pogledom in fotografskim objektivom. S seboj prinesite kikle ali hlače, kratke ali dolge lasulje, umetne trepalnice ali umetno brado, petke ali gojzarje, babičine spodnje hlače ali tangice, steznike ali široke kombinezone.

Za razmišljanje in kratek uvod v delavnico nam bo služil tekst Joan Nestle: The fem question (Gay liberation and lesbian feminism, 1982, str. 542-548).

Vabljene prav vse, bučice, femice, kiki, lipstick lezbijke, športnice, tomboyi, starejše in mlajše!

Prosimo, da nam udeležbo na delavnici potrdite na naš e-naslov. Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen ženski prostor, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim.

Dogodek podpira MOL – Oddelek za zdravje in socialno varnost.

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov