Pogovor o kemseksu z Davidom Stuartom

David Stuart pogovor o kemseksu

Podrobnosti

  • sreda | 14. oktobra 2020
  • 19:00 - 20:30
  • https://zoom.us
Veseli nas, da vas lahko povabimo na pogovor z vodilnim britanskim terapevtom na področju kemseksa Davidom Stuartom, v sredo, 14. 10., ob 19. uri.
Pogovor bo potekal na spletni platformi Zoom, udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na elektronski naslov kulturnicenterq@gmail.com do torka, 13. oktobra. V povratnem sporočilu bodo navedeni potrebni podatki za dostop do pogovora.
David Stuart je prvi identificiral in poimenoval kemseks, kulturni pojav na gejevski sceni, ki predstavlja izziv tako za obstoječe metode preventive na področju hiva in aidsa, kot tudi uživanja prepovedanih substanc, ter duševnega zdravja. Razvil je prve terapevtske in podporne programe za uporabnike kemseksa, ter se zavzemal za mednarodno ozaveščenost o problematičnosti novega pojava in spodbujal dialog o njem v LGBTI skupnosti in med zdravstvenimi delavci. Poleg terapevtskega dela še naprej podpira skupnosti in vlade v drugih državah pri soočenju s fenomenom kemseksa in jih opremlja s kulturnimi kompetencami.
Prepričani smo, da je deljenje znanja ključno pri uspešni pomoči LGBTI osebam in uporabnikom kemseksa predvsem na področju preventive hiva/aidsa in duševnega zdravja. Zato bo David, poleg kratke predstavitve fenomena kemseksa preko spleta, odgovarjal tudi na vaša morebitna vprašanja.
Več o Davidu Stuartu si lahko preberete na njegovi spletni strani https://www.davidstuart.org/
Veseli bomo vaše udeležbe!

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.


Dogodek je del serije pogovorov o kemseksu in poteka v okviru programa »Ustavimo HIV«, ki ga izvaja Društvo ŠKUC (sekcija ŠKUC Magnus) s podporo Ministrstva za zdravje in Mestne občine Ljubljana.

Več informacij o kemseksu je na voljo na spletni strani www.kemseks.si


Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z GDPR in Politiko varstva osebnih podatkov Društva ŠKUC.

ŠKUC - Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.

Kulturni center Q
ŠKUC

Naroči se na e-novice

Sporoči nam svoj email in obveščali te bomo o prihodnjih dogodkih.

Politika varstva osebnih podatkov